Hopp til innhold

Fisker falt i sjøen – erklært død av lege på kaia

Fiskeren som ble funnet i sjøen etter en større leteaksjon i Lødingen, er nå erklært død.

Politiet fikk melding om sjarken som lå i fjæra ved Kattnesbukta, med motoren i gang

Politiet fikk melding 09.17 melding om at det var funnet en tom sjark liggende i fjæra ved Kattnesbukta i Vestbygd i Lødingen kommune. Motoren gikk da sjarken ble funnet og politiet fryktet at føreren hadde falt over bord.

Foto: Marius Birkeland/Vesterålen Online

Redningsleder Jakob Karlsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge forteller at de fikk melding klokken ti over ni fredag morgen om en sjark som stod grunnstøtt i en bukt vest for Lødingen, med motoren i gang.

– Folk som sjekket båten fant fersk fisk, og en mobiltelefon. Det så umiddelbart ut som om at noen nylig hadde vært i båten, brukt den aktivt, og så falt over bord, forteller Karlsen til NRK.

Det ble satt i gang søk med mannskap fra frivillige organisasjoner, Sivilforsvaret og Norske redningshunder. Etter hvert som man fikk klarhet i hvor båten hadde befunnet seg i morgentimene, ble søkeområdet snevret inn.

– Seks båter var involvert, i tillegg til helikopter og fly fra flyklubben på Bardufoss.

Uvisst hva som har skjedd

Karlsen forteller at første observasjon av båten på grunn ble gjort rundt klokken halv åtte. Klokken 11 ble en mann funnet på et lite skjær, cirka 1,7 nautiske mil unna båten.

Redningsmannskap og senere ambulansepersonell, forsøkte gjenopplivning, uten at livet sto til å redde.

Den avdøde er en mann i 40-årene. Han ble erklært død av lege på kaia hvor han ble bragt til land, får NRK opplyst av politiet.

– Avdøde ble raskt identifisert?

– Folk i nærheten, på et oppdrettsanlegg, har sett han hver morgen på samme plass, der hvor han har pleid å sette bruket. Han jobbet alltid alene, og de kjente til utseendet hans.

– Det er uvisst hvor lenge han har ligget i vannet, og vi vet enda ikke hva som har skjedd. Men han har i alle fall falt utenfor båten med roret rett frem, sier Karlsen.

Det har for øvrig vært gode søksforhold.

– Vi er glad for at vi fant han såpass tidlig, selv om han ikke ble funnet i livet.

Stor leteaksjon

Torghatten Nord meldte at de kansellert fergesambandet Bognes-Lødingen inntil videre, fordi begge de tilgjengelige fergene deltok i søket.

Også losskøyta fra Lødingen og redningsskøyta «Norske Veritas» ble kalt inn.

Politiet varsler avdødes pårørende. Saken blir etterforsket av Nordland politidistrikt og Statens Havarikommisjonen.

leteaksjon etter fisker i Lødingen