Fiskebollene snart tilbake

Vesteraalens fiskeboller er snart tilbake i butikkhyllene.

Vesteraalens fiskeboller.

SNART TILBAKE: Vesteraalens fiskeboller er snart tilbake i butikkhyllene. Hermetikkfabrikken planlegger å gjenoppta produksjonen i månedsskiftet.

Foto: Vesteraalens Hermetikk

- Folk etterlyser de grønne boksene, sier sjefen for fiskebollene.

Ledelsen ved Vesteraalens Hermetikkfabrikk på Sortland håper de kan ta tilbake eventuelle tapte markedsandeler når de starter produksjonen igjen i månedskiftet.

Nå jobber de for fullt for å få maskinparken i gang igjen etter at det har vært stillstand i produksjonen i over et halvt år.

Ifølge daglig leder sean Thore Britten er de optimister.

- Vi ser positivt på framtiden og mener at det er såpass mange som ønsker å kjøpe Vesteraalens fiskeboller. Vi tror vi skal kunne komme sterkt tilbake og ta tilbake eventuelle tapte markedsandeler, sier Sean Thore Britten.

LES OGSÅ: Døra på gløtt for fiskebollene

Sju måneder

Det var i slutten av februar at produksjonen ved den tradisjonsrike fiskebollefabrikken ble stanset etter nesten 100 års drift.

I månedene etter produksjonsstansen har både teleforn og e-post sydet av interesserte kunder som ønsker fiskebolleboksene, forteller Britten.

- Det er alt fra fortvilelse til ren skuffelse på ganseke mange, så det er mange som som ringer til oss, sender e-post og spør og graver om hvor vi er og hvorfor vi ikke er å finne i butikkene. De spør til og med om vi har noe på lager som det er mulig å få kjøpe, sier Britten.

LES OGSÅ: Fiskebollene berget

Andre fiskebolleprodusenter sier de ikke har merket noe at Vesteraalens hermetikkfabrikk har vært ute, unntatt hos Lofotprodukter. der har de registrert en svakt økende intyerese for fiskebolle, sier daglig leder Sigvald Rist.

Vesteraalens Hermetikkfabrikk, Sortland

ØNSKES VELKOMMEN TILBAKE: Konkurrentene til Vesteraalens hermetikkfabrikk ønsker fiskebollene velkommen tilbake i butikkene.

Foto: Speranza

- Vi har jo merket særlig regionalt i Nord-Norge at det har vært en sterkere etterspørsel etter fiskeboller i den perioden som Vesteraalen har vært ute. Vi har sett at vi selger mer, og da særlig til nord-norske butikker.

Ønskes velkommen tilbake

- Hva tenker dere om at de nå planlegger å gjennoppta produksjonen om kort tid?

- Det har vært et savn i markedet og derfor ønsker vi dem hjertelig velkommen tilbake og er glade for at de er oppe og går igjen. Våre fiskeboller er jo ferske fiskeboller, mens de har hermetiske. Det er to litt forskjellige deler av markedet, så vi føler ikke at de er en direkte konkurrent, sier Sigvald Rist.

LES OGSÅ: Selger fiskebollene fra Vesterålen