Fire bomstasjoner på E6

Regionvegsjef Torbjørn Naimak vil sette opp fire bomstasjoner på Helgeland.

Regionveisjef Torbjørn Naimak

Regionvegsjef Torbjørn Naimak vil ruste opp E6 gjennom Helgeland, men da må folk være villig til å punge ut.

Foto: NRK

Naimak vil ruste opp E6 gjennom Helgeland, men da må folk være villig til å punge ut.

- Uten bompenger får man kun tatt unna verstingplassene og de planlagte tiltakene i Grane, sier Naimak til Rana Blad. Han understreker at det ikke er noen fullfinasiering med bompenger det er snakk om.

Prislapp: 80 kroner

- Det jeg ser for meg er fire bomstasjoner på Helgeland, hvor man betaler 20 kroner for å passere, sier vegsjefen. Han har allerede planene klare hvor de framtidige bomstasjonene bør stå.

Kommer du sørfra vil den første bomstasjonen stå mellom Trofors og Mosjøen. Når du har passert Mosjøen må du ut med nye 20 kroner før Korgfjellet, så mellom Finneidfjord og Mo i Rana får så og betale på nytt på Røsvoll. 80 kroner vil det koste å kjøre fra Nord-Norge-porten til Saltfjellet.

Sammen med statlige midler vil det kunne gi 150 millioner kroner i året til opprusting. I løpet av en 15-årsperiode vil E6 på Helgeland kunne få det han kaller toppstandard.

- Politikerne positive

Naimak har stor tro på at dette er veien å gå for å få gjort noe med E6 på kort sikt. Han har allerede vært i møte med politikerne i Rana, Hemnes, Vefsn og Grane.

- Det har vært psitive møter. Mitt inntrykk er at politikerne er interesserte i å finne løsninger, sier vegsjefen til Rana Blad.

Les også: Vil bruke 1,8 mrd på vei