NRK Meny
Normal

Finn én feil på dette bildet

Av 9000 publikummere på Parkenfestivalen lørdag, måtte politiet bortvise én person. – Parkenhelga er en av de roligste i året, sier politiets innsatsleder.

NRK.no møter innsatsleder Torben Vestgård i det Parkenfestivalen 2014 er historie. En ivrig festivalgjenger har spurt om å få prøve uniformslua hans, og Vestgård får en stråhatt i retur.

– Helt greit, ikke noe problem det. Sånt tar vi med godt humør. Mange vil ta bilder og skal ha en klem. Vi stiller opp, ler han.

– Er dette drømmehelga å være på jobb når man er politi?

– He, he. Me det været, folket og stemninga og den bra musikken er det ikke den dummeste i hvert fall, gliser Vestgård.

– God stemning

Erik Eggesvik, som fikk låne politicapsen er like fornøyd med stemninga og roser politiets innsats. Musikken er han ikke like fornøyd med.

– Musikken kunne truffet bedre. De to headlinerne Simple Minds og Jane's Addiction traff ikke meg hjemme. Men vi sto løpet ut og ble igjen her til siste stund. Men det var takket være gode venner og god stemning, sier Eggesvik til NRK.no.

Godt samarbeid

Innsatsleder Torben Vestgård får bamsekos på Parkenfestivalen

Innsatsleder Torben Vestgård får bamsekos på Parkenfestivalen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde

Gjennom ni år har politiet hatt et tett samarbeid med Parkefestivalen for å holde ro og orden. Gjennom helga hardt en patrulje på om lag seks politifolk fra Salten politidistrikt hatt som jobb å ha kontroll på 9000 mennesker, mange av dem godt beruset.

– Gjennom disse årene har vi fått til et veldig godt samarbeid, ikke bare med festivalens egne vakter og frivillige, men også med publikum. De har bygd opp en kjempefin styrke som har stålkontroll. Vi bistår med våre mannskaper og sammen tror jeg vi leverer en super pakke, sier Vestgård.

Lite kriminalitet

Politiet yter bistand til en person under Parkenfestivalen

Politiet yter bistand til en person under Parkenfestivalen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde

Politiets logg over hendelser på Parkenhelga summerer egentlig greit opp det hele. En person ble bortvist av politiet på fredag og en lørdag – begge på grunn av fyll.

– Utrolig nok er Parken-helga en av de roligste helgene vi har, sier Vestgård.

Han tror det skyldes den gode stemninga på festivalen.

– Det er mye venner som er ute sammen, og de passer på hverandre. Jeg tror også folk er for sliten til å lage kvalm etter en lang dag ute med musikk, mat og drikke. Det ordner seg selv, sier han til NRK.no.

Vestgård beskriver det typiske Parkenoppdraget slik:

– Det er å bistå personer som henger med hodet, legger seg ned på gresset og som ikke har noen til å ta vare på seg. Det å geleide folk ut og sørge for at de kommer seg hjem eller at noen kommer og henter dem.

Og folk er fornøyd med politiets innsats.

– Folk virker glad for vår tilstedeværelse. Det er lite sure miner å se og vi blir ønsket lykke til, sier Torben Vestgård.

Se flere bilder fra Parken her: