Hopp til innhold

Ble truffet av flygende tak – får ikke etterforske selv

– Taket var korrekt festet, hevder utbygger. Nå skal ha Salten politidistrikt finne ut om noen kan lastes for ulykken ved Justisbygget i Mosjøen. ;

Ødeleggelsene etter smellen var store. Verst gikk det utover Justisbygget. I taket over rettslokalene er det et stort hull og der regner det nå inn.

Ødeleggelsene etter smellen på Justisbygget var store. Verst gikk det utover Justisbygget. I taket over rettslokalene er det et stort hull.

Sjokkerte ansatte ved politi- og rettsbygningen i Mosjøen hørte sist mandag et voldsomt brak da en takkonstruksjon fra nabobygget dundret inn i politistasjonen.

Til alt hell kom ingen til skade i ulykken, men tak, vegger og vinduer ble ødelagt, og det lå vrakgods spredt over et stort område av Mosjøen.

– Taket korrekt festet

Bygget som mistet taket er relativt nytt, og står rett sør for politistasjonen. Styreleder Knut Jullumstrø i Elvegata 29 AS, som bygger leilighetskomplekset rett over politistasjonen sier taket var festet i henhold til forskriftene, og at hendelsen var et uhell.

– Taket var festet på en sikker måte med kraftige skruer. Men av og til blir vi utsatt for krefter utover det som er beregnet, sier Jullumstrø til NRK.no.

Får ikke etterforske selv

Salten etterforsker uværsskader ved Justisbygget i Mosjøen

F.v. politibetjent Magnus Grenersen, politioverbetjent Åge Larsen, politioverbetjent Ronny Borge, politiførstebetjent Robin Johnsen og politibetjent Stine Arntzberg, alle fra Salten politidistrikt.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

I dag bestemte statsadvokaten i Nordland at Helgeland politidistrikt ikke selv får lov å etterforske hvorvidt hendelsen var et uhell eller ikke. Det er nabodistriktet i Salten som skal finne ut om noen kan lastes for skadene.

– Fordi Helgeland politidistrikt er involvert er det Salten politidistrikt som skal etterforske saken, sier etterforskningsleder, Ronny Borge i Salten politidistrikt.

Byggeforma avhørt av politiet

Etterforskningsleder Ronny Borge Salten politidistrikt

– Vi har gjort flere avhør, sier etterforskningsleder, Ronny Borge i Salten politidistrikt.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Teamet fra Salten ankom Mosjøen mandag, og har i løpet av dagen fått god oversikt over alle involverte parter i byggeprosjektet.

– Vi har hatt flere av disse personene inne til avhør i dag. Vi avsluttet tirsdag, og reiser hjem. I Salten vil en politijurist få saken til vurdering. Når det foreligger en avgjørelse i saken tør jeg ikke si, sier Borge.