Fikk støt på nær 700 volt: – De har fått en kraftig karamell

To polske arbeidere i 30-årene ble fraktet til sykehus i helikopter etter at de fikk et støt på 690 volt under arbeid med sveising på Lovund.

Det var her det eksploderte. Naustholmen med tankanlegget i bakgrunnen.

Det var i 14-tida tirsdag at politiet fikk melding om at det hadde skjedd en arbeidsulykke ved oppdrettsbedriften Aquarius AS på Lovund i Lurøy kommune.

Foto: Hermann Aasnes Mindrum

– Det har fått en kraftig karamell. Støtet har vært så kraftig at begge har pådratt seg brannskader. Den ene hadde kraftige brannskader i hånden, opplyser operasjonsleder Anne Line Finanger i Nordland politidistrikt.

Holdt på med sveisearbeid

Det var i 14-tida tirsdag at politiet fikk melding om at det hadde skjedd en arbeidsulykke ved oppdrettsbedriften Aquarius AS på Lovund i Lurøy kommune.

To innleide polske arbeidere i 30-årene hadde kommet borti en strømkabel mens de drev sveisearbeid og fått et støt på 690 volt gjennom seg.

Var ved bevissthet

Arbeiderne var ved bevissthet da de ble fraktet til sykehus i Sandnessjøen med ambulansehelikopter, forteller operasjonslederen til NRK.

Arbeidstilsynet er varslet om arbeidsulykken. Politiet har også igangsatt etterforskning.

Flere ulykker

I 2012 eksploderte en fiskeoljetank ved Aquarius, og to innleide sveisere i 20-årene ble lettere skadet.

I august i fjor skjedde det igjen. En 4.000 kubikk stor ståltank med sildeavfall eksploderte, men ingen personer kom til skade. Denne saken er fortsatt under etterforskning hos politiet på Helgeland.