Fikk melding om eksplosjon

– Det var ganske dramatiske meldinger vi fikk inn, forteller operasjonslederen i Salten politidistrikt, etter at to trafostasjoner i Bodø begynte å brenne i natt.

Hundstadmoen i Bodø

BRANN I BODØ: To trafostasjoner begynte å brenne ved Øvre Hundstad i Bodø i natt.

Foto: NRK

– Det var ganske dramatiske meldinger vi fikk inn fra beboere på stedet. De fortalte om en kraftig eksplosjon, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt.

Politiet rykket ut, og årsaken viste seg å være brann i to trafostasjoner ved Øvre Hundstad i Bodø.

– Da politiet ankom stedet var det ikke lenger brann, alt var mørkt og svart. Men beboere i området var uten strøm som følge av brannen.

Fant bil like ved

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson

KJØRTE I STOLPE: – Bilen hadde kjørt på en stolpe, og skadet deler av strømnettet. Vår teori er at dette er årsaken til brannen, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Like ved fant politiet et kjøretøy i grøfta, noe som kan ha sammenheng med brannen.

– Bilen hadde kjørt på en stolpe, og skadet deler av strømnettet. Vår teori er at dette er årsaken til brannen, men det er for tidlig å konkludere med noe enda.

– Hvilke skader hadde bilen fått?

– Den hadde fått betydelige skader. Den var ikke kjørbar, og har blitt tatt hånd om av politiet.

Lette etter føreren

Føreren av bilen hadde forlatt stedet før politiet ankom.

– Patruljen så spor fra vedkommende som ledet bort fra kjøretøyet. Av frykt for at føreren var skadet, lette vi etter personen en god stund i natt, men uten hell.

Nilsson forteller at de blant forsøkte å spore førerens mobiltelefon.

– Det kan vi gjøre når vi mistenker fare for liv. Senere på natten ble telefonen imidlertid slått av, og da avsluttet vi søket.

Strømmen skal nå være tilbake i området, og det lokale e-verket jobber på stedet utover dagen. Politiet følger opp saken.

Har du informasjon eller bilder? Tips oss!