Fikk «selfie» med Matt Damon: – Veldig hyggelig fyr

Heidi Sletten Reiertsen var en av dem som benyttet muligheten til å få et bilde med filmstjernen, da han landet i Svolvær i går.

Dag Scherffenberg tok dette bildet med stjernen

Dag Scherffenberg (til høyre) tok dette bildet sammen med stjernen. Her sammen med Terje Sundklakk og Heidi Sletten Reiertsen. – Han var veldig hyggelig, sier Reiertsen.

Foto: Dag Scherffenberg

Superstjernen Matt Damon landet på Svolvær lufthavn ved 15-tiden søndag, skriver Lofotposten. Avisa benyttet sjansen til å sikre seg flere bilder av Damons første besøk i Lofoten.

Heidi Sletten Reiertsen tok denne selfien

Heidi Sletten Reiertsen er fornøyd med at hun fikk et bilde med Damon.

Foto: Heidi Sletten Reiertsen

Heidi Sletten Reiertsen, som jobber blant bakkepersonalet på flyplassen, spurte Damon om det var greit om de tok en «selfie» sammen. Det sa ikke kinoaktuelle Damon nei til.

– Det var ingen big deal. Jeg har sett at enkelte medier har blåst dette ut av sammenheng, men jeg spurte bare om jeg fikk et bilde med han, noe han sa ja til. Enkelt og greit, sier Reiertsen til NRK.

Hun beskriver det hele som et hyggelig møte.

– Han syntes Lofoten var fantastisk. For folk som ikke har vært her før, kan naturen virke storslått. Vi har bratte fjell og tøff natur her.

Hun forteller at hun har fått mange henvendelser etter at blant annet Dagbladet intervjuet henne.

Essensiell for produksjonen

NRK var om bord i båten «Grace» da Damon landet med helikopter på taket av det flytende hotellet Edda Fides, som huser et stort filmcrew under innspillingen av Hollywood-produksjonen «Downsizing» denne uken.

Under omvisning på Edda Fides, fikk pressen blant annet vite at båten er utstyrt med treningsrom, basseng, filmrom og egen bar.

– Denne båten er essensiell for produksjonen. At vi har vært så heldige å få tilgang på Edda i det markedet som er nå, det er vi veldig glad for. Det er alt fra krankapasitet til å kunne ligge på location der vi filmer. Det er et unikt arbeidsverktøy, fortalte den lokale produsenten for filmen, Per Henry Borch, under omvisningen søndag.

Mark Johnson tar bilder av Lofoten
Foto: Markus Thonhaugen / NRK

185 om bord

Totalt, inkludert mannskap, estimerer kaptein Ole Andre Kjørlien at 185 befinner seg om bord på skipet.

– Har dere hatt filmproduksjoner om bord før?

– Nei, dette topper alt. Det er spesielt, men vi er godt kjent med hotelldrifta. Settingen er litt spesiell, men ellers så synes vi at det er helt topp. Det er ikke umulig at vi blir å gjøre mer av dette.