Ferge med ni om bord gikk på grunn

I sommer krasjet MF «Godfjord» inn i fergeleie på Forvik. I dag fikk den nok en gang problemer.

Ferge grunnstøtte

MF «Godfjord» grunnstøtte i Vevelstad i dag tidlig

Foto: 03030-tipser

Ferga MF «Godfjord» som trafikkerer sambandet Tjøtta-Forvik gikk på grunn like ved fergeleiet i Forvik i Vevelstad. Uhellet skjedde i 9.15-tiden søndag morgen.

–Skipperen merket under manøvrering inn til fergeleie at han ikke fikk respons fra propellene. I stedet for å kjøre i fergeleie, valgte han å ta en kontrollert grunnstøting i fjæresteinene, sier driftssjef i Torghatten trafikkselskap, Odd-Hermann Kristiansen, til nrk.no.

Ingen personskader

Ingen av de sju passasjerene eller mannskapet ble skadet under grunnstøtingen. Ferga ble cirka klokken 1120 dratt ut av fjæresteinene og inn til fergeleiet. Bilene og personene om bord har nå kommet seg i land.

Dykkere er nå på tur for å undersøke ferga.

– Det er for tidlig å si noe nøyaktig om skadene, men forløpig tyder det på at det ikke snakk om store skader. Vi har ingen lekkasje fra ferga, sier Kristiansen.

I følge Brønnøysund avis hadde ferga også i går tekniske problemer, noe som førge til at avganger ble innstilt. Men dette skal ikke ha noen sammenheng med problemene i dag.

Store problemer i sommer

Dette er ikke første gang har problemer. I sommer kræsjet ferga inn i kaia to ganger på samme dag. Da ble fire personer sendt til sykehus med lettere skader. Det var da det tredje uhellet på en uke på sambandet mellom Tjøtta og Forvik. Torghatten overtok sambandet 1. juli i fjor, et samband som har vist seg skape mye problemer for selskapet.

– Hver hendelse er en for mye, og vi føler at vi har fått vår andel av uhell nå. Hvorfor vi har så mye problemer akkurat på dette sambandet vet jeg ikke, men det skyldes nok mest tilfeldigheter, sier Kristiansen.

Sambandet er inntil videre stengt på grunn av grunnstøtingen. Torghatten jobber nå med å få inn ei reserveferge. De vet foreløpig ikke hvor lenge sambandet vil være stengt.

Se video fra da ferga krasjet med fergeleiet i sommer:

Bilferga MF 'Godfjord' måtte på verksted etter en kollisjon torsdag. Nå har bilfergen krasjet igjen. Dette er det tredje uhellet på fergestrekningen Tjøtta-Forvik siden torsdag.