NRK Meny
Normal

Politiet: – Ikke mistanke om at han var påvirket av andre ting enn alkohol

Over ett år etter at en politibil med fire betjenter var involvert i denne ulykken i Alstahaug, er saken ferdig etterforsket.

Kolliderte med personbil

STORE MATERIELLE SKADER: En politibil med fire betjenter fra Helgeland politidistrikt fikk store skader etter møteulykken med en personbil som kom imot i feil kjørebane.

Foto: Martin Skog Tømmervik

Det var lørdag den 7. september i fjor en politibil med fire betjenter fra Helgeland politidistrikt var på patrulje langs fylkesvei 17 i Alstahaug kommune.

De hadde fått melding om husbråk og var på vei til en oppgitt adresse.

Men før de nådde frem, møtte de huseieren som kom kjørende i motsatt kjøreretning og i feil kjørefelt.

Han kom rett mot politibilen, som ikke klarte å svinge unna. Personbilen traff politibilen på venstre side og bilene møtte hverandre med stor kraft.

Sjåføren av politibilen ble fraktet til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen med mindre skader, mens føreren av personbilen, en mann i 20-årene, ble fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Tromsø med med alvorlige skader.

Over ett år etter ulykken, er politiet nå ferdig med sin etterforskning.

Fikk den siste legeerklæringen i juni

– Denne saken har vært til etterforskning helt til i juni år. Da fikk vi inn den siste legeerklæringen i saken. Den ligger nå til påtalemessig avgjørelse hos undertegnede, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt til NRK.

Det er Salten politidistrikt som har etterforsket saken ettersom det var tjenestemenn fra Helgeland som var involvert.

Hun forteller at det ventes en påtaleavgjørelse i løpet av høsten.

– Hva som blir tiltale vil avhenge av min gjennomgang av saken.

– Ikke mistanke om andre ting enn alkohol

En del av etterforskningen har handlet om å kartlegge i hvilken grad sjåføren av den sivile bilen var påvirket. Han ble alvorlig skadet i kollisjonen, og fikk blodoverføring før det ble sikret blodprøve av han, skriver Helgelands Blad.

Sjåføren er siktet etter brudd på vegtrafikkloven.

Linda Gade Thronæs / Politiet

– Det er ikke mistanke om at han var påvirket av andre ting enn alkohol, sier Thronæs.

– Hva er føreren siktet for?

– Jeg ønsker ikke gå inn i detaljene, men sjåføren er siktet etter brudd på vegtrafikkloven så langt. Hvorvidt den blir endret, er noe jeg skal ta en vurdering på når jeg nå går igjennom saken.

– Har måttet vente på eksterne

Spesialenheten for politisaker har også vært involvert. De har tatt avhør i saken, og konkludert med at politibetjentene ikke kan klandres for ulykken.

Thronæs forteller at politiet har etterforsket saken på ordinært vis.

– Vi har innhentet den typen dokumentasjon som har vært nødvendig og avhørt de vitnene som har vært nødvendig, sier politiadvokaten.

– Hvorfor har etterforskningen tatt over et år?

– Det er ulike årsaker til det. Blant annet at man innhentet dokumentasjon fra eksterne enheter, som sykehus og lege, der den siste legeerklæringen altså kom inn i juni. Dette er ikke en sak som har ligget lenge urørt, avslutter hun.

Ulykke langs fylkesvei 17 lørdag kveld

STORE SKADER: Føreren av den private bilen, en mann i 20-årene, ble fraktet til sykehus med alvorlige skader, men overlevde.

Foto: Politiet