Normal

Femte strake Boogie-Woogie-gull

Fauskes Thorbjørn Solvoll Urskog ble verdensmester for femte år på rad i Boogie Woogie-VM i Stuttgart i helga. Men om det blir flere VM, er han usikker på.

Flora Bouchereau og Thorbjørn Solvoll Urskog

Thorbjørn Solvoll Urskog er tidenes mestvinnende innen Boogie-Woogie. Her med sin franske dansepartner Flora Bouchereau.

Foto: NORGES DANSFORBUND

– Meget, meget morsomt, sier Thorbjørn Solvoll Urskog på telefon fra Tyskland. Det er mange dyktige dansere i verden. Å få bekreftet at det man gjør til daglig er riktig, føles veldig bra.

Seieren gjør Urskog til tidenes mestvinnende danser i denne grenen. Han deler gullet med sin franske dansepartner Flora Bouchereau. Ifjor danset de VM sammen for første gang.

– Det er mer press foran et VM når du er tittelforsvarer. Alle vi ha gull. Det er morsomt å vinne når alle er på sitt beste.

Flytta til Frankrike

For 1 1/2 år siden flytta fauskeværingen til Frankrike der han i dag lever av dansen. I tillegg til å trene og konkurrere, underviser han i Boogie-Woogie og deltar på show rundt om i verden.

– Frankrike er en større dansenasjon enn Norge. Vi reiser mye rundt på show og konkurranser. Boogie-Woogie er mest utbredt i Europa, men interessen øker i Amerika og Asia. Det siste året har vi undervist både i Canada, Korea og Hong Kong.

Usikker om framtida

Danseparet trener 1100 timer i året. Urskog sier han finner motivasjon til å trene også på tunge dager og liker å fokusere på detaljer. I tillegg til fem strake VM-titiler, har han et gull fra junior VM i 2004. I 2012 vant han VM på hjemmebane i Fauske. Men om det blir flere titler er han ikke sikker på.

– I dag er vi usikre på om vi skal gå på et nytt år som konkurransedanser. Det er en stor påkjenning å jobbe mot et VM. Jeg vil ikke utelukke noe, men jeg begynner å føle at jeg har oppnådd det jeg kan oppnå som danser.