Hopp til innhold

– Kanskje den viktigste strategiske saken for Bodø på 100 år

Ikke mindre enn fem statsråder kommer til Bodø i dag for å presentere en «stor nyhet».

Etter det NRK har grunn til å tro dreier pressekonferansen seg om arbeidet med flyplassprosjektet i Bodø kommune. Målet er å få flyttet dagens rullebane omtrent to kilometer lenger sør, og dermed frigi arealer til å bygge en ny bydel der dagens flystripe ligger.

Siden 2012 har kommunen arbeidet med å få regjeringen til å gå inn for å flytte dagens flystripe til det såkalte S2-alternativet helt sør på Bodøhalvøya.

Dagens rullebane er fra 50-tallet, og vil innen sju til ti år være utgått på dato. I tillegg ligger rullebanen for tett på terminalbyggene i henhold til sikkerhetsforskrifter, og må dermed flyttes uansett. Spørsmålet er hvor langt mot sør - og hvem som skal ta regningen.

Kostnaden for å flytte rullebanen til S2-alternativet er anslått å ligge på 2-3 milliarder kroner.

Bruker 16,5 millioner på prosjektet

Allan Ellingsen (Frp) varaordfører i Bodø ser gjennom årsbudsjettet

– Millionene som er satt av til arbeidet forteller litt om vår satsning på prosjektet, sier Allan Ellingsen, FrPs varaordfører i Bodø.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

I arbeidet med dette har kommunen satt av 16,5 millioner kroner til et tre-åring prosjekt kalt «Ny by - ny flyplass».

Det er fire årsverk i Bodø kommune som arbeider med prosjektet om fremtidig bruk av flyplassområdet.

Prosjektet kan betegnes som kanskje den viktigste strategiske utviklingen av Bodø på 100 år. Millionene som er satt av til dette arbeidet forteller litt om vår satsing på dette prosjektet, sier varaordfører Allan Ellingsen (FrP) i Bodø kommune til NRK.no.

Deltar på landstyremøte i Bodø

I dag tar han imot finansminister Siv Jensen, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, arbeidsminister Robert Erikson, landbruksminister Sylvi Listhaug og europaminister og stabsjef ved Statsministerens kontor, Vidar Helgesen (H) til pressekonferanse ved Bodø lufthavn.

De fire statsrådene fra Fremskrittspartiet kommer til Bodø for å delta på partiets landstyremøte i helgen.

Ingen har ønsket å kommentere til NRK hva som konkret vil bli presentert på pressekonferansen i Bodø i dag.