Feirer bursdag med Hamsun

Tvillingene Theodor og Arthur feirer bursdag på samme dag som Knut Hamsun. Og våknet i telt rett ved siden av Hamsunsenteret.

Hamsunsenteret, Theodor og Arthur Kruse Sørensen

Bursdagstvillingene Theodor og Arthur Kruse Sørensen fra Tromsø fyller ni år på 150-årsdagen til Knut Hamsun og er mest ivrige etter å komme seg til en badeplass.

I steikende sol lå campingturistene utslått i det som måtte finnes av skygge på årets varmeste dag på Hamarøy. På en dag som denne er Hamarøy Fiskecamp vinneren blant overnattingsstedene som er fylt til randen når Hamsunsenteret åpner i dag. Campingplassen ligger knappe 100 meter fra det høye tårnet på Presteid.

Heller bading

Bursdagstvillingene Theodor og Arthur Kruse Sørensen fra Tromsø fyller ni år på 150-årsdagen til Knut Hamsun og er mest ivrige etter å komme seg til en badeplass.

- Vi bada i går, og da var det 30 grader. Eller, det var vel 14. Vi vet godt at Hamsun også har bursdag i dag, sier tvillingene, og antyder at det nok er foreldrene som har valgt stedet for årets bursdag. Gavene - sparkesykkel og fiskestang ligger nyutpakket på plenen. Mor har pyntet teltet med ballonger, og stikker to kakelys i kanelsnurrene som får duge som bursdagskake.

Smeller i varmen

Even Sjøvoll og Sissel Skjetne

'VA DER': Even Sjøvoll og Sissel Skjetne har klare de første spinoff-produktene til Hamsunsenteret. - Vi har fått laget t-skjorter, fleecegensere og pins påtrykket 'Æ va dær'.

Foto: Knut Folkestad / NRK

- Det er faktisk så varmt at ballongene smeller, sier mor.

I naboteltet har Even Sjøvoll og Sissel Skjetne klare de første spinoff-produktene til Hamsunsenteret.

- Vi har fått laget t-skjorter, fleecegensere og pins påtrykket "Æ va dær". De selges bare fram til midnatt i dag. I framtida kommer alle til å spørre "hvor var du?" akkurat som da Oddvar Brå brakk staven. Da kan du si "æ va dær". Det er et fantastisk bygg, sier en begeistret Even Sjøvoll.