NRK Meny
Normal

NRK: – Seerne får et for dårlig tilbud

Etter gjentatte feil på NRK sine distriktssendiger på TV er seernes tålomodighet slutt.

Tv-titting

TV-sendingene fra NRK sine distriktskontorer har for mange tekniske feil, sier teknologidirektøren.

Foto: Scanpix / SCANPIX

I går kveld var det nok en gang problemer med å se distriktssendigene til NRK.

– Det er sjølsagt ikke godt nok når vi har så mye feil som vi har hatt i det siste. Det beklager vi veldig, sier teknologidirektør i NRK, Nils Bjarne Foss.

Flere TV-seere fikk ikke lyd under 18:40 sendinga i går. Dette kommer på toppen av flere lokalsendinger med store tekniske feil.

– Problemene skyldes at vi i NRK har problemer, men også at noen av våre eksterne kabel- og satelittleverandører har problemer. I sum betyr dette at våre seere får et for dårlig tilbud.

Nils Bjarne Foss

Teknologidirektør i NRK, Nils Bjarne Foss, beklager at TV-sendingene til distrikskontorene i det siste har mange tekniske problemer.

Foto: Marit Kolberg/NRK

Hva som var årsaken til gårsdagens lydproblemer, er ennå ikke klart.

– Det jobber vi nå med å finne ut av. Vi har ikke 100 prosent klarhet i hva som skjedde, men sånn som det ser ut nå var dette ikke NRK sitt problem, men en ekstern leverandør. Uansett er det NRK sin utfordring å sørge for at våre seere har et godt tilbud.

Tålmodigheten er slutt

Det er ingen tvil om at seerne er misfornøyde med de mange tekniske feilene. Reaksjonene har ikke latt vente på seg:

"Ka e det dåkker hold på med i NRK Nordland? Lyden e jo heilt feil..å sånn har det vært i fleire daga..e mildt sagt forbanna...skjerp dåkker:("

"Nok en gang går 20.55 sendingen uten lyd. Det skjer ganske ofte at hele eller begynnelsen av lokalsendingen er lydløs."

"Lydløs????"

"Har tv signaler fra Canal Digital og sliter med at vi ikke har lyd på lokalsendingene. Kem kan hjelp meg? E jo avhengig av disse sendingene."

Teknologidirektør Nils Bjarne Foss sier NRK skal investere i nytt utstyr for å unngå feil framover, men at det tar litt tid før det er på plass.

– Vi må bedre rutinene vår i NRK. Det er både snakk om teknisk og menneskelig svikt, men det er komplisert å dele landet inn i 11 TV-regioner. Dette er krevende operasjoner og det gjør at feilhyppigheten rundt distriktssendingene er høyere enn det vi ellers har på våre TV-kanaler, sier Foss.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.