Røde Kors: – Farlig glatt i fjellet i Nordland

Det er farlig glatt i fjellet i store deler av Nordland, unntatt Vesterålen og i høyfjellet. Røde Kors advarer folk mot å ferdes i områder der det er glatt uten å ha riktig utstyr med seg.

Det er farlig glatt i fjellet i store deler av Nordland, unntatt Vesterålen og i høyfjellet. Røde Kors advarer folk mot å ferdes i områder der det er glatt uten å ha riktig utstyr med seg. –

Elisabeth Bergquist og huskyen Emre på tur på Rønvikfjellet i Bodø. Det ser vårlig og fint ut, men det finnes partier med skaresnø og is som kan være skummel.

Elisabeth Bergquist og huskyen Emre på tur på Rønvikfjellet i Bodø. Det ser vårlig og fint ut, men det finnes partier med skaresnø og is som kan være skummel.

– Det er veldig glatt, og både isen og skaren er hard. Det er krevende forhold å bevege seg i når man er ute, sier Bergquist, som er leder i Bodø Røde Kors.

Det er særlig tidlig og sent på dagen når kuldegrader har gjort isen ekstra hard og glatt at det kan være risikabelt å bevege seg i fjellet. Røde Kors advarer mot å ta for lett på underlaget.

– Kos deg, men vær forsiktig

– Jeg vil anbefale folk å kose seg ute i påsken, men vær forsiktig. Vi fraråder folk å oppholde seg og ferdes i bratt terreng.

Se bildene fra fjellet i Nordland på Statskog

For ekstra sikkerhet anbefales også kraftige brodder.

– Skal du gå et sted hvor det er glatt, er brodder et sikkerhetstiltak. Hold deg unna steder du ikke har gått tidligere, sier hun til NRK.no.

Mye vestavær

I Troms og Nordland har det i den siste perioden vært mye vestavær. Dette har ført til at det har kommet mye snø til fjells. I de siste dagene har det vært forholdsvis mye vind og det har lagt seg opp store skavler i lesider.

– Vær oppmerksom på snøskred i disse områdene. Isen i fjellet er generelt god ved uregulerte vann, mens i lavereliggende områder begynner isen å bli mer usikker, skriver Statskog på sin hjemmeside.