Far tiltalt etter at sønnen (3) døde

En mann fra Helgeland er tiltalt for å ha påført sin egen sønn så store skader at treåringen døde. Mannen er også tiltalt for vold mot tre av sine andre barn.

Rana tingrett

En mann fra Helgland må i mars møte i retten, tiltalt for sin egen sønns dødfall.

Foto: Domstol.no

2. mars i fjor en treårig gutt brakt til Helgelandssykehuset i ambulanse i Mo i Rana med store hodeskader. Gutten var i live da han ankom sykehuset, men døde senere.

Nå er guttens far tiltalt for å ha forårsaket sønnens død.

– Vi legger til grunn at gutten ble utsatt for vold ved flere anledninger slik at han ble påført hodeskader og indre blødninger som resulterte i at han døde, sier statsadvokat Erik Thronæs til nrk.no.

Erik Thronæs

Statsadvokat Erik Thronæs.

Foto: Nils Mehren / NRK

Påtalemyndighetene mener volden mot barnet skal ha pågått i et knapt år, da barnet var i 2-3-årsalderen.

I tillegg til å være tiltalt for treåringens dødsfall, er mannen også tiltalt for vold mot tre andre barn han er far til.

–Tiltalen dreier seg om to forhold. Det ene er en tiltale om legemsbeskadigelse med døden til følge. Det andre er mishandling i nære relasjoner. Det omfatter fire av tiltaltes barn, inkludert det ene barnet som omkom, sier statsadvokaten.

Etter guttens dødsfall ble begge foreldrene avhørt av politiet, men nektet for å ha forårsaket barnets død. Da resultatet fra obduksjonsrapporten forelå, ble det besluttet å pågripe og sikte foreldrene for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette. Siktelsen mot barnets mor er nå frafalt.

Saken har en strafferammet på inntil 13 år og en måned. Det er satt av sju dager til saken, som skal opp for retten i mars.

– I og med at vi har tatt ut tiltalte, mener påtalemyndigheten at det kan bevises ut over enhver rimelig til at det er tiltalte som har forårsaket barnets død. I tillegg at det kan bevises at han har utøvd vold mot andre barn, sier Thronæs.

Den tiltalte mannen fikk forkynt tiltalten i ettermiddag.

– Min klient har hele tiden nektet straffskyld, det gjør han fortsatt. Dette fordi han mener han er uskyldig, sier advokat Christian Wiig.