Hopp til innhold

Får skryt for åpenhet om brorens selvmord

Katharina Stiberg fra Bjerkvik er blant landets beste svømmere. I dag står hun frem i Aftenposten og forteller om brorens selvmord. – Hun fortjener skryt for dette, sier Odd Jarle Eidner i foreningen LEVE.

Katharina Stiberg

Katharina Stiberg har tatt to gull under NM i Drammen de siste dagene.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Katharina Stiberg er aktuell etter å ha tatt to gull på rappen under NM i Drammen de siste dagene. Hun slo blant annet OL-medaljør Sara Nordenstam på 50 meter bryst i går. Tirsdag ettermiddag ettermiddag klarte også Stiberg sølv i NM-finalen i 50 meter butterfly i Drammen.

Det er en sterk prestasjon etter det hun har vært gjennom det siste halvåret. I februar i år valgte broren Christian å avslutte livet, skriver Aftenposten.

– Godt å snakke ut

– Han var den flotteste, blideste og artigste. Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje i vår familie, sier Stiberg om broren til avisen.

Hun forteller videre at det er godt å prate ut om det som har skjedd.

– I vår familie holder vi ikke ting for oss selv. Det er godt når folk kommer og spør, om ikke akkurat før start.

– Hun må være psykisk sterk

Stibergs åpenhet imponerer Odd Jarle Eidner, som er leder for landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE) i Nordland.

Odd Jarle Eidner

Odd Jarle Eidner i foreningen LEVE.

Foto: Helge Helgheim / NRK

– Jeg vil gi skryt til Katharina. Det er fantastisk at hun er tilbake på det nivået hun er nå. Hun må være veldig sterk psykisk, sier han.

Eidner tror det faktum at Stiberg prater ut om det som har skjedd, kan være til hjelp for andre.

– Åpenhet omkring denne typen ting er bra og viktig. Det er jo litt det vi også jobber for. Det at de har en kultur hjemme for å snakke om ting hjelper, da kommer man seg raskere videre. Det gjør også enklere for omgivelsene, mange vil nok heller omgås dette i stillhet, fortsetter han.