NRK Meny
Normal

Jubelen sto i taket da Trond Giske lovet penger til nytt bygg

Brønnøysundregistrene har vokst seg ut av sine nåværende lokaler. Derfor sto jubelen i taket da næringsminister Trond Giske lovet at regjeringen bevilger én milliard kroner til nytt et bygg.

Erik Fossum og Trond Giske

Direktør Erik Fossum smilte fra øre til øre da næringsminister Trond Giske fortalte at Brønnøysundregistrene får en milliard kroner til å bygge et helt nytt bygg.

Foto: Frank Nygård / NRK

Brønnøysundregistrene har vokst kraftig de siste årene, og driver i dag virksomheten på to forskjellige adresser i Brønnøysund. I løpet av de siste to årene har de gjort over 20 ulike ombygginger.

Gleden var derfor stor da Trond Giske kom med nyheten om at de skal få bygge et helt nytt bygg til bedriften.

– Vi ser at organisasjonen har vokst seg ut av sine lokaler. Det har sikkert fungert fint opp gjennom årene, men nå er de ikke lenger tilfredsstillende. Vi tror derfor det er billigst og best å bygge et helt nytt bygg til Brønnøysundregistrene, sa Giske fra talerstolen.

Starter i 2013

Regjeringen har besluttet at det skal utredes videre et alternativ som innebærer nytt bygg i eller utenfor sentrum av Brønnøysund.

Flere tomter er aktuelle, og arbeidet med å få konkludert med hvor det skal bygges, starter opp ved årsskiftet 2013.

– Vi vil legge stor vekt på hva som er best for Brønnøysundregistrene. Samtidig er det også viktig å ta lokale hensyn. Det forutsetter tett dialog med lokalsamfunnet frem til det nye bygget står ferdig. Med den beslutningen som regjeringen nå har truffet er vi kommet et langt steg videre for at Brønnøysundregistrene skal få moderne, sikre, miljøvennlige og effektive lokaler, sier Giske.

Direktøren går av

For direktør Erik Fossum betyr bevilgningen fra regjeringen at han kan gå av med stil.

Etter 18 år som sjef hadde han sin aller siste arbeidsdag da Trond Giske overrakte gladnyheten.

(artikkelen fortsetter under)

Brønnøysundregistrene, Brønnøysund

Om få år flytter Brønnøysundregistrene ut av lokalene i Havnegata sentralt i Brønnøysund.

Foto: Ketil Trøan

Over 500 ansatte jobber ved Brønnøysundregistrene, der de drifter alt fra den elektroniske Altinn-løsningen, til løsøreregisteret og svarer på spørsmål fra kunder.

I løpet av ett år svare Brønnøysundregistrene på telefon 490.000 ganger. To år på rad har de vunnet kundeserviceprisen i klassen offentlig sektor for svartjenesten.