NRK Meny
Normal

Får møte ministeren om Træna

– Vi må finne en løsning så raskt som mulig, som gjør at hjørnesteinsbedriften på Træna kan fortsette driften, sier fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF).

Træna

Træna er Norges eldste fiskevær, med 500 innbyggere. Nå er hele samfunnet truet av at hjørnesteinsbedriften har permittert 50 ansatte.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

I dag møter fylkesråden fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H), ordføreren og rådmannen i Træna kommune og representanten for fiskeindustribedriften Modolv Sjøset, som har signalisert at de vil legge ned virksomheten.

Fiskeforedleren sliter med å tjene penger sist uke permitterte Modolv Sjøset 50 ansatte. Rundt 100 mister jobben om bedriften går over ende.

30 prosent jobber i fiskeindustrien

Det offentlig har investert flere hundre millioner kroner i ny fiskerihavn og annen infrastruktur rundt hjørnestensbedriften Modolv Sjøset AS i Træna kommune, og har nå startet redningsaksjon for på berge bedriften.

– Vi skal se på om kommunen, fylkeskommunen og staten kan gå sammen for å hjelpe Træna. Øykommunen har matfatet rett utenfor stuedøra og Modolv Sjøset har et topp moderne anlegg. Da blir spørsmålet både til eierne og kommunen å hva som skal til for å fortsette driften på Træna.

30 prosent av kommunens yrkesaktive jobber i fiskeindustribedriften.

– Dette er en viktig sak for hele Helgelands-regionen. Går bedriften over ende, vil Træna bli en omstillingskommune. Vi kan ikke sitte stille å se på at helt samfunn forvitrer. Det er vår plikt å følge tett opp, sier Knutsen.

Håper på støtteordninger

Han håper fiskeriministeren kan bidra med støtteordninger for den kriserammede kommunen.

– Samtidig må vi legge til rette og sørge for gode fasiliteter som gjør det interessant å levere på Træna, sier Knutsen.