NRK Meny
Normal

Far mishandlet sin sønn til døde - fikk skjerpet straff

Hålogaland lagmannsrett har skjerpet straffen mot mannen som er dømt for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn slik at han døde.

Foreldeparet som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at deres 3 år gamle sønn døde, nekter begge straffskyld.

Mannen ble i mars dømt til åtte års fengsel, men etter ankebehandlinga i lagmannsretten ble dommen skjerpet med ytterlige ett år, skriver Rana Blad.

Avisen siterer fra dommen retten:

«Lagmannsretten vil konkludere ned at volden og øvrige krenkelser har vært omfattende og skapt et hjem i konstant frykt i nærmere ett år».

Omfattende hodeskader

Treåringen døde av omfattende blødninger i hodet på Helgelandssykehuset natt til 2. mars i fjor. Gutten var i live da han ble brakt til sykehuset, men han døde noe senere, ifølge politiet.

Medisinerne som undersøkte den lille gutten etter dødsfallet, fant massive blødninger på hodet og i ansiktet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderte med at dødsårsaken skal ha vært «betydelig grad av stump vold»

Dømt for mishandling av flere barn

Faren, som ble tiltalt for å ha påført gutten skadene, ble i mars i år dømt til åtte års fengsel for mishandling med døden til følge. Han ble også dømt for mishandling av sine tre øvrige barn.

Den dømte mannen har flere andre barn som er både yngre og eldre enn den døde treåringen. De er tatt hånd om av barnevernet.