Får ikke vokte TIL-målet

Anken mot TIL-keeper Sead Ramovic førte ikke frem.

Tromsø - Bodø/Glimt

UTESTENGT: Tromsø-keeper Sead Ramovic er utestengt til kampen mot Bodø/Glimt på søndag. Dermed må Tromsø be keepertrener Espen Isaksen ta plass mellom stengene.

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Tromsø IL leverte fredag inn anke på dommen mot den tyske toppkeeperen. I formiddag kom svaret:

Ankeutvalget i NFF valgte i dag å forkaste ankeforespørselen til Sead Ramovic etter bråket mot Makhtar Thioune på Alfheim i slutten av september.

Tromsø IL må dermed klare seg uten keeperen som årlig tjener fire millioner når de møter Bodø/Glimt på Aspmyra i den thriller-ladete siste «Slaget om Nord-Norge», som forøvrig kan bli den siste på noen år om ikke Bodø/Glimt slår TIL.


Nordlending i mål

I stedet for blir TILs keepertrener Espen Isaksen og vokte målet. TIL blir også å søke om dispensasjon for å bruke junior-keeper Felix Breivik som reserve under kampen.

Bodø/Glimt har historisk sett et godt tak på Tromsø, men ligger svært tynt an foran slaget om Nord-Norge på søndag. Dersom Glimt taper, er faren stor for at laget rykker ned til 1. divisjon.

Kan bli viktig for kampen

Keepertrener Espen Isaksen har ikke startet en kamp siden sesongavslutningen i fjor. Da spilte Isaksen for Odd Grenland. I januar begynte han som keepertrener i Tromsø. Men med de keeperreservene i TIL på skadelista og på utlån, er keepertrener Espen Isaksen nå det beste alternativet til Glimt-kampen.

– Det er jo slaget om Nord-Norge. Og i år blir det jo ekstra spesielt, siden Glimt ligger så dårlig an, sier Isaksen, sa Isaksen til NRK før helga.

– Får lov å bomme litt

Espen Isaksen

Espen Isaksen

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Assistenttrener i Bodø/Glimt Bent Inge Johnsen, også han fra Mosjøen, lover et offensivt Glimt-lag mot Tromsø. Johnsen syntes ikke det er noen ulempe for Glimt at en sambygding må stå i mål for Tromsø.

– Det gjør ikke noe at Ramovic står over, for å si det sånn. Men om Espen har holdt seg i form, ja da er det vel godt nok, sier Johnsen.

Tidligere Glimt-spiller Jacob Klette mener det er en klar fordel for Glimt at Ramovic må sone.

Glimt-spillerne på trening

FREDAGSTRENING: Glimt ligger nestsist i eliteserien, og bør vinne kampen mot Tromsø om laget skal unngå nedrykk til 1. divisjon.

Foto: Martin Steinholt / NRK

- Det som kan skje er at forsvaret vil føle seg utrygg på Isaksen. De vet ikke hva han kan prestere. Men Glimt må tross alt skape sjanser for å sette ham under press, og der har Glimt vært for dårlige i år, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.