NRK Meny
Normal

Bodø tapte kampen om Landskytterstevnet

I 12. time tok Målselv innersvingen på Bodø. Troms får likevel arrangere Landsskytterstevnet i 2016. – Jeg er skuffet, sier Bodø-ordfører Ole Henrik Hjartøy (H).

Leder i Bodø Østre Skytterlag, Rolf Støre og ordfører Ole Henrik Hjartøy

Leder i Bodø Østre Skytterlag, Rolf Støre og Bodø-ordfører Ole Henrik Hjartøy er skuffet over at Bodø tapte kampen om Landsskytterstevnet.

Foto: Bjørn Erik Rygg lunde / NRK

Bodø tapte kampen mot Målselv om å få arrangere Landsskytterstevnet i 2016. På skyttertinget på Voss i dag fikk Målselv 34 stemmer, mens 21 Bodø fikk 21 stemmer.

– Jeg er overrasket og skuffet, men ønsker Målselv lykke til, sier Bodøs ordfører Ole Hjartøy (H).

Han hadde håpet at Bodø skulle gå seirende ut av kampen, ikke minst etter at skytterstyret i vår gikk inn for Bodø.

– Men det går flere tog, sier Hjartøy til NRK.no.

Det var fredag at NRK kunne fortelle at Bodø ville prøve å kuppe det lukrative Landsskytterstevnet foran nesa på Målselv, og at de hadde reist til Voss med en delegasjon for å drive lobbyvirksomhet. Årsaken er at de mener byens 200-årsjubileum bør veie så tungt at de får snike i køen.

Også Leder i Bodø Østre Skytterlag, Rolf Støre er skuffet over Skyttertingets avgjørelse lørdag.

– Har jobbet hardt

– Det gikk Bodøs vei ei stund, men i debatten ble det tegnet et bilde av at Bodø kom til å bli den eneste framtidige arrangør av Landsskytterstevnet dersom vi fikk arrangere i 2016, sier Støre til NRK.no.

Det mener han er en overdreven formodning.

– Bodø ble innstilt som arrangør av Skytterstyret. Men Skyttertinget er sammensatt på en helt annen måte. Her sitter folk fra hele Norge, sier Støre.

Nå må han og ordføreren innse at kampen er tapt.

– Men det var en fair kamp, og vi har jobbet hardt for saken vår. Nå skal vi forberede oss på å reise til Målselv i 2016, sier Støre til NRK.no.

Landsskytterstevnet er Norges største skytearrangement og et av Norges største idrettsarrangementer.

Målselv sin tur

Heiagjengen under kongelagsskytinga

Landsskytterstevnet er Norges største skytearrangement og et av Norges største idrettsarrangementer.

Foto: Jørn Njøs

Etter planen er det Målselv i Troms som skal arrangere Landsskytterstevent i 2016. I vår ble det imidlertid klart at Skytterstyret innstilte Skyttertinget 2012 til å legge Landsskytterstevnet i 2016 til Bodø.

Det forelå to søknader til å arrangere Landsskytterstevnet i 2016, som ifølge turnus skal foregå i Nord-Norge. Både Øvre Målselv skytterlag og Bodø Østre skytterlag søkte stevnet før fristens utløp 1. februar.

Som grunnlag for beslutningen vektla styret at Bodø har større muligheter for innkvartering i nærhet av skytebanene, samt at arenaen på Bestemorenga nå framstår som svært moderne og kompakt for både baneskyting og feltskyting. Det ble også tillagt betydning at et stevne i Bodø erfaringsmessig trekker et større antall skyttere enn i Målselv. Forsvaret ga også sin anbefaling om at Landsskytterstevnet 2016 burde foregå i Bodø.

Irritasjon i nord

Bodø «kupplaner» har vakt harme i Målselv.

– Først ble vi er overrasket over at Bodø i det hele tatt søkte. Det var vår tur, sa leder i Øvre Målselv Skytterlag, Svein-Erik Rognli til NRK.no fredag.

At Bodø reiser til Voss med en delegasjon for å drive lobbyvirksomhet overrasket skutetrlagslederen enda mer.

– Vi har full forståelse for at Bodø ønsker blest rundt et 200-årsjubileum. Men det har ikke noe med skyttersaken å gjøre. Dette er uryddig og lite renhårig. Jeg stusser over framgangsmåten, sa Rognli til NRK.no.