Fant klær, ski og utstyr fra skredrammede turister

Under en klatretur i Lofoten tidligere denne uka gjorde Juha Tolvanen og turkameraten Samppa Pekkanen et funn litt utenom det vanlige. De fant både ski, termos og klær liggende i steinura.

skifunn

Både ski, klær og annet utstyr fant de to turkameratene i fjellet i Lofoten denne uka.

Foto: Juha Tolvanen

Juha Tolvanen og turkameraten Samppa Pekkanen gjorde et funn litt utenom det vanlige tidligere denne uka. De to var på klatretur i området ved Store Trolltind i Lofoten da de plutselig oppdaget to par ski, klær og utstyr liggende i fjellsiden.

– På et bre-parti fikk Samppa plutselig øye på skiene. Da vi kom nærmere fant vi to par ski, en termos, ei vannflaske, fleece-jakker og et par sports bh-er, forteller Tolvanen.

Tirsdag omtrent klokken 9 på morgenen så turkameratene skiene mellom noen steiner. Tolvanen publiserte bildet på sin Facebook-side, men har ennå ikke hørt fra eierne.

– «Hei, der ligger det jo ski.» sa han. Vi tenkte først at det bare var ski, men så forstod vi at det var klær og annet utstyr. Vi prøvde å se om vi kunne se noen navn på utstyret, men det var ingen. Utstyret ligger der fortsatt, men så langt har ingen meldt seg.

– Så for oss flere scenario

Han sier de ble overrasket over å finne så mye utstyr som ikke var tatt med ned.

– Det var selvfølgelig rart å finne det og vi lurte på hva som hadde skjedd. Vi tenkte mange forskjellige scenarier, men vi så at det var gamle ski som sikkert var fra noen år tilbake.

juha

Juha Tolvanen og turkameraten Samppa Pekkanen gjorde et merkelig funn i fjellet tidligere denne uken.

Foto: Privat

Tolvanen sier at det hender man finner en enkelt ski, men at når man finner to par ski og mye klær så begynner man jo å tenke på hva som har skjedd.

Tilhørte italienere som ble tatt av skred

For tre år siden gikk det et snøskred i området hvor to italienere ble tatt, ifølge politiet:

– Det vi vet er at det skal ligge igjen en del utstyr etter et italiensk følge, som ble tatt av et ras for rundt tre år siden, sier fungerende politistasjonssjef i Solvær, Lars Okkenhaug.

Han forteller videre at de kom seg ut av raset og ingen ble alvorlig skadet.

– De tok seg selv tilbake til rorbuanlegget der de bodde, men levnet utstyret.

– Tviler på at eierne melder seg

Tolvanen har delt bildet på Facebook, som er blitt delt 34 ganger, men om posten når italienerne er han i tvil om.

– Sannsynligvis vil de ikke vite om det, men man vet jo aldri. Jeg tror at om det hadde vært noen norske ville vi hørt om det. Men hvis det er turister så tror jeg nok ikke det.