Fant død person i brannruinene

– Vår arbeidsteori er at det er beboeren i huset som er funnet, sier politiet.

Brann hamarøy

Hele taket sto i flammer søndag morgen. Brannmannskapet hadde en vanskelig oppgave med å få kontroll på brannen på grunn av høy temperatur, sterk varme og røykgasser.

Foto: Politiet

Søndag morgen fikk politiet melding om brann i en eldre enebolig på Hamsund i Hamarøy.

Huset ble fort overtent og brannmannskapet hadde en vanskelig oppgave med å få kontroll på brannen på grunn av høy temperatur, sterk varme og røykgasser.

Etter kort tid ble det klart at en person var savnet, og i dag bekrefter politiet at det er gjort funn av en død person i ruinene, skriver Avisa Nordland.

– I dag har vi vært på branntomta og der har vi gjort funn av en omkommet person. Vedkommende er ikke identifisert, men vår arbeidsteori er at det er beboeren i huset som er funnet, sier politiadvokat Viktor Madsen til NRK.

Madsen forteller at de vet hvem beboeren er og at vedkommende bodde alene i huset.

– Den endelig bekreftelsen på identiteten til avdøde, vil ta litt tid ettersom vi går inn i påskehøytiden, sier Madsen, som også understreker at de pårørende er varslet.

Brannvesenet vet foreløpig ikke hvor brannen har startet, men naboer som meldte i fra opplyste om at det kom røyk ut av husets ventiler.

– Det er store materielle skader på huset. Det gjør selvfølgelig de tekniske undersøkelsene krevende med tanke på å fastslå brannårsaken.