NRK Meny
Normal

Fant død person i brannruinene

– Vår arbeidsteori er at det er beboeren i huset som er funnet, sier politiet.

Brann hamarøy

Hele taket sto i flammer søndag morgen. Brannmannskapet hadde en vanskelig oppgave med å få kontroll på brannen på grunn av høy temperatur, sterk varme og røykgasser.

Foto: Politiet

Søndag morgen fikk politiet melding om brann i en eldre enebolig på Hamsund i Hamarøy.

Huset ble fort overtent og brannmannskapet hadde en vanskelig oppgave med å få kontroll på brannen på grunn av høy temperatur, sterk varme og røykgasser.

Etter kort tid ble det klart at en person var savnet, og i dag bekrefter politiet at det er gjort funn av en død person i ruinene, skriver Avisa Nordland.

– I dag har vi vært på branntomta og der har vi gjort funn av en omkommet person. Vedkommende er ikke identifisert, men vår arbeidsteori er at det er beboeren i huset som er funnet, sier politiadvokat Viktor Madsen til NRK.

Madsen forteller at de vet hvem beboeren er og at vedkommende bodde alene i huset.

– Den endelig bekreftelsen på identiteten til avdøde, vil ta litt tid ettersom vi går inn i påskehøytiden, sier Madsen, som også understreker at de pårørende er varslet.

Brannvesenet vet foreløpig ikke hvor brannen har startet, men naboer som meldte i fra opplyste om at det kom røyk ut av husets ventiler.

– Det er store materielle skader på huset. Det gjør selvfølgelig de tekniske undersøkelsene krevende med tanke på å fastslå brannårsaken.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.