NRK Meny
Normal

Fant død hund i gjenteipet og låst bur

– Hvem kan få seg til å gjøre noe slikt?, sier Hjalmar Johansen.

Fant død hund i fjæra

Hundeburet var teipet igjen og låst da det ble funnet i fjæra i Øksnes i dag.

Foto: Hjalmar Johansen

Det var Hjalmar Johansens samboer som under en sykkeltur oppdaget buret i fjæra mellom Toftenes og Lifjorden i vesterålskommunen Øksnes. Deretter dro de sammen ned i fjæra for å sjekke funnet nærmere.

– Vi så straks at det var et hundebur. Det var teipet igjen og låst. Det var også festet en taustump rundt buret, forteller Johansen til NRK.no.

Markspist på snuten

De åpnet transportburet, og inne lå en død hund. Hunden var stor og liknet en jakthund. Mest sannsynlig er hunden en blandingsrase, ifølge Johansen.

– Det var et grufullt syn. Hunden var litt markspist på snuten, og bar preg av å ha ligget under vann en stund. Men neppe mer enn en uke, sier Johansen.

– Tragisk

Fant død hund i fjæra

Hunden bar preg av å ha ligget under vann i noen dager.

Foto: Hjalmar Johansen

Han tror at buret har vært senket i havet med en stein som lodd. Deretter har det trolig slitt seg og skylt i land.

– Hvem får seg til å gjøre noe slikt. Det er tragisk, sier han til NRK.no.

Han har nå varslet politiet om funnet i fjæra, som har vært og sett på hunden.

– Det er ikke godt å si hva som har skjedd. Hunden kan jo ha dødd en naturlig død, og så dumpet på havet av eieren. Dersom det er tilfellet her, synes jeg det finnes en bedre måte å kvitte seg med en død hund på enn dette. Den burde vært gravd ned, sier han.

Politiet: – Ille

En politipatrulje var mandag kveld og fjernet både den døde hunden og buret. De har enn så lenge ikke opprettet sak på forholdet.

– Men vi ser alvorlig på funnet. Ut fra bildene ser dette ille ut, sier operasjonsleder Frank Andreassen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.no.