Normal

Familie rammet av brann to ganger

Åtte påsatte branner på en uke, gjør at politi- og brannvesen er i høyeste beredskap i Mosjøen.Tirsdag gikk brannalarmen igjen i Åremma like nord for Mosjøen.

Bolighus overtent i Åremma i Mosjøen

OVERTENT: Her er huset som brant ned på Åremma. Da politipatruljen kom til stedet var huset helt overtent. Huseier hadde kommet seg ut og ingen andre personer var i huset.

Foto: Christian Fagerheim

Et bolighus i Åremma i Vefsn kommune brant ned tirsdag ettermiddag. Politiet fikk melding om brannen 13.13.

Huset ligger i Åremma, omtrent sju kilometer nord for Mosjøen. Forrige helg mistet familien til Hallvard Karlsen huset i brann.

Karlsen bekrefter overfor NRK at 29-åringen som mistet huset tirsdag ettermiddag er sønnen til hans samboer.

Video Ny brann i Mosjøen

Familie rammet av brann to ganger

Tirsdag brant huset til stesønnen hans ned, bare ni dager etter hans eget hus brant ned. Karlsen forteller at det ble en kamp mot tiden for å redde ting fra flammene.

– Det gikk fort. Han kom seg først ut men uten bilnøklene, så han måtte inn igjen for å hente nøklene. Da han kom ut smalt stuevinduene, og da overtentes bilen.

For ni dager siden berget han så vidt livet da huset han bodde i på andre siden av byen også ble flammenes rov. Etter tretten branner der åtte er bekreftet påsatt blir det vanskelig å finne ord.

Brann på Kvalfors, Hallvard Karlsen og familien rammet

Hallvard Karlsen og familien mistet huset for ni dager siden. Tirsdag brant huset til stesønnen ned.

Foto: Politiet/Lars-Petter Kalkenberg, NRK

– Man blir jo lamslått. Det er jo helt surrealistisk, og vi lurer på hva som foregår.

Da huset til Karlsen brant opp ba politiet om tips fra publikum og erkjente at en brannstifter går løs i Vefsn-regionen. Men årsaken til dagen brann er ennå ikke kjent.

Ja, vi blir betenkt om hva som egentlig skjer, avslutter Karlsen.

Pyromanfrykt

Huseier var hjemme når brannen startet, men ingen personer skal være skadet.

Det har vært åtte påsatte brannene i Vefsn på to uker, men politiadvokat Andreas Christiansen forteller at det på nåværende tidspunkt er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Det vi vil gjøre nå er å etterforske saken og foreta tekniske undersøkelser på åstedet. Det er ennå for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men vi tror ikke at denne kan settes i sammenheng med de øvrige brannene som har vært i kommunen tidligere, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.