Hopp til innhold

Familie og venner tok farvel

Berit Rugeldal (47) ble minnet i ei fullsatt kirke med familie, venner og kolleger. Alle var preget av ulykka som rammet lokalsamfunnet så hardt.

Begravelse

ET SISTE FARVEL: Kapellan Magne Løvlien tok et verdig farvel med Berit Rugeljord i Pinsemenigheten Betel i mosjøen. Kirka var fullsatt av familie, venner og kolleger som ønsket å ta farvel med Berit Rugeljord.

Foto: Frank Nygård / NRK

Hele lokalsamfunnet rundt og i Vefsn ble hardt rammet etter at fire personer fra området mistet livet i skredulykka ved Jamtfjelltind.

I dag var pinsemenigheten Betel fullsatt med familie, venner og kolleger som alle var preget av ulykken som har rammet Mosjøen og Vefsn så hardt.

Skulle sette opp en signeringsbok

Berit Rugeldal mistet livet i det store sørpeskredet som gikk i Vefsn kommune i Nordland den 16. mai.

Hun var en del av et turfølge på åtte som skulle opp til Jamtfjelltind for å legge ut ei signeringsbok.

Turfølget på fem kvinner og tre menn i alderen 30-50 år fra Brurskanken Turlag skulle bestige Jamtfjelltinden i Vefsn kommune for å legge ut årets signeringsbok – da det kraftige mildværet og snøsmeltingen førte til at store snø- og jordmasser ble skylt nedover fjellsida søndag 16. mai.

Satte i gang leteaksjon

De fire kvinnene som ble tatt av raset ved Jamtfjelltinden i Vefsn

ERFARNE FJELLFOLK: De fire kvinnene som ble tatt av raset ved Jamtfjelltinden i Vefsn var alle erfarne turfolk.

Foto: Luftforsvarets redningstjeneste/Privat/Rune Pedersen, Helgeland Arbeiderblad

Det 60 meter brede skredet gikk om lag ni kilometer fra nærmeste vei, og i et område uten mobildekning.

Først natt til 17. mai ble folk klar over tragedien i fjellet. Det var meldinger fra pårørende som savnet de åtte, som utløste leteaksjonen. Turfølget ble meldt savnet søndag kveld klokken 23.28.

En leteaksjon ble igangsatt og i løpet av 17. mai ble fire overlevende, to av dem skadd, hentet ut med helikopter.

En av de to mennene som ble skadd i raset fikk alvorlige skader. Den 18. mai ble den ene skrevet ut, mens den andre mannen er overflyttet til kirurgisk avdeling ved sykehuset i Mo i Rana.

Fire kvinner omkom

To personer ble funnet omkommet i skredet, blant dem var Berit Rugeldal og Tove Peggy Åkerøy. Letemannskaper har senere funnet Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy etter flere dager med leting i skredområdet.

Lørdag er det begravelse for de tre søstrene, Tove Peggy Åkerøy, Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy. Disse skal gravlegges fra Dolstad kirke i Vefsn.

Begravelese Berit Rugeldal

MINNET: Berit Rugeldal ble fredag formiddag minnet av familie, venner og kolleger med blomster og tente lys i Pinsemenigheten Betel i Mosjøen.

Foto: Frank Nygård / NRK