NRK Meny
Normal

Familie lette etter savnet mann i Sulis - fant død person i vannet

Den døde mannen ble funnet i Øvervatn i Sulis i Fauske lørdag kveld. Det var familie til mannen som ble meldt savna etter en skutertur i området i februar som oppdaga en død person i vannet.

Leteaksjon etter savnet mann ved Øvervatnet i Sulis i Fauske

Politi og redningsmannskaper lette i februar etter en mann i 70-årene som er meldt savnet etter en snøskutertur på Øvervatnet i Sulitjelma. Lørdag kveld ble en død person funnet på fem meters dyp i vannet. Politiet kan foreløpig ikke bekrefte at dette er mannen i 70-årene.

Foto: Lars Antonsen

– Vi fikk melding kvart på fem i går ettermiddag om mulig funn av en person som lå i Øvervatnet ved Sjønstå. Politiet og brannvesenet med redningsdykkere rykket ut og kunne klokka halv ni lørdag kveld ta opp en død person fra vannet, sier operasjonsleder Odd Inge Moen ved politiet i Salten.

Savnet siden i februar

13, februar ble en mann meldt savna etter at han forlot hytta på skuter for å ta seg ned til bilen sin. Mannens skuterhenger ble funnet på isen på Øvervatnet i Sulis.

– Vi har ingen sikker identifikasjon på avdøde som ble funnet lørdag kveld. Men vi har heller ingen andre som er savna i området. Derfor varsla vi familien til mannen i 70-årene, både før aksjonen og etter at vi hadde tatt opp den døde mannen.

Isen smelter på Øvervatn

Øvervatnet i Sulis, Fauske kommune

Isen er akkurat begynt å smelte på Øvervatnet. Familie til mannen som har vært meldt savna siden februar var i helga ute i båt og lette da de gjorde et funn.

Foto: Wikipedia

Den døde mannen ble funnet på fem meters dyp nært land i et litt utilgjengelig område. Det var to personer som var ute og lette etter mannen i 70-årene som oppdaga noe nedi vannet.

– Vi hadde en organisert leiteaksjon etter at han ble meldt savna i midten av februar. Så har familien lett på privat initiativ etter det. Spesielt nå når isen har begynt å smelte så var de ute med båt og leita.

Identifiseres over helga

Det er Fauske lensmannskontor som nå skal etterforske saka videre.

– Vedkommende vil bli identifisert over helga, sier operasjonsleder Jon Inge Moen til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

Øvervatnet ligger i Sulis i Fauske kommune.