NRK Meny
Normal

Evenes setter ny passasjerrekord

I dag kunne lufthavnsjefen på Harstad, Narvik Lufthavn Evenes ønske passasjer nummer 700.000 velkommen.

 Eirik Bergstedt og Lise Eistrup Schrøder

Lufthavnsjef Eirik Bergstedt ved Harstad Narvik lufthavn Evenes ønsker passasjer 700.000, Lise Eistrup Schrøder velkommen.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Det siste året har flyplassen hatt en økning 6,8 prosent i antallet reisende. Evenes er dermed en av lufthavnene som har størst økning i passasjertall.

Lise Eistrup Schrøder kom ut av Norwegian DY 360 fra Oslo som reisende nummer 12 og ble dermed flyreisende nummer 700.000 ved Harstad Narvik lufthavn Evenes. Hun ble skikkelig overrasket.

– Jeg er målløs. Dette var hyggelig. Jeg hadde ingen anelse om at det var så mange som reiser til og fra denne flyplassen. Men jeg har fått med meg at trafikken har tatt seg opp, sa Schrøder da hun ble ønsket velkommen av lufthavnsjef Eirik Bergstedt.

Nå går turen videre til Narvik hvor hun skal feire jul sammen med familien.

– Vi er navet

Lufthavnsjef på Evenes, Eirik Bergstedt er stolt over 6,8 prosent økning i antallet passasjerer, og han mener det beviser at flyplassen er viktig for regionen.

– Vi har en region som er svært aktiv både innen næringsliv og turisme. Evenens er navet i regionen, og er med på å bidra til utviklingen. Vi har en økning på 100.000 passasjerer bare på to år. Det er formidabelt. Vi er 225 personer som jobber ved lufthavnen, så det er en stor og viktig arbeidsplass. Vi har en luftambulanse under etablering, og har en ambisjon om å levere i forhold til Forsvaret med framskutt flybase, sier Bergstedt.

Telles to ganger

Og for ordens skyld. Tromsø har rundt 1,8 millioner passasjerer en økning på 2,7. Bodø har 1,6 millioner reisende, en økning på 0,9 prosent.

– Passasjerene som kommer til Bodø og Tromsø telles to ganger, først når de lander, og så når de reiser videre. Det gjør ikke våre passasjerer. Vi er ikke en såkalt hub. Det vil si at de som reiser over Harstad Narvik lufthavn kommer til eller reiser fra lufthavnen. Vi får ingen mellomstopp til andre lufthavner, forklarer Bergstedt.

Når det gjelder økningen i passasjertallet på Evenes så har den skjedd jevnt siden 2004 da Norwegian satte i gang sine flyvninger.

– Det er ingen tvil om at Norwegians inntreden på Evenes har vært en aktiv bidragsyter til at vi får så gode tall. Men alle tre selskaper som opererer fast hos oss er viktige.