Hopp til innhold

Etter to dager er denne på vei til Værøy igjen

Kapteinen om bord kan ikke huske sist de måtte kansellere som følge av dårlig vær.

Værøy

NESTEN FREMME: MF Værøy er i drift igjen, etter to dagers stans. Her er de nesten fremme på Værøy.

Foto: MF Værøy

Fra kontrollrommet til MF Værøy

I RUTE: Kapteinens utsikt fra MF Værøy.

Foto: MF Værøy

De siste to dagene har det vært trafikkproblemer for reisende med både fly og båt, samt for bilister langs veien. Denne fredagen i oktober ser forholdene imidlertid mye bedre ut for alle som skal ut i trafikken.

Etter å ha vært lagt til kai siden onsdag formiddag, kunne blant annet «MF Værøy» i dag omsider forlate Bodø med kurs for Røst og Værøy.

Kaptein Roger Johansen kan ikke huske sist de måtte kansellere som følge av dårlig vær.

– Men det må ha vært i vår en gang. Det er ikke ofte vi må innstille som følge av at vinden er for sterk, men det måtte vi denne gangen, sier han til NRK.

– Beklager

Johansen beklager overfor de berørte kundene, men forteller at sikkerheten alltid kommer først.

– Den tiden vi har vært innstilt, har det blitt registrert vindkast på mer enn 24 meter per sekund. Med tanke på forståelsen blant folk, så går det nok begge veiene. Noen skjønner det, mens andre ikke skjønner hvorfor vi må legge båten still.

Han forteller at de anløp Røst klokken fem på halv ni fredag morgen, og at vindstyrken der var på 15-17 meter per sekund. Framme på Værøy var de klokken 10.10 i formiddag.

– Det er en lang seilas ut til øyene, og selv om været er fint i Bodø, kan det blåse friskt lenger ut, avslutter Johansen, og forteller samtidig at båten har bra kapasitet, og at det derfor ikke er noen fare for at folk ikke skal komme seg med.

– I rute

Også hos Widerøe har kraftig vind skapt utfordringer de siste dagene. Både onsdag og torsdag måtte avganger kanselleres fordi flyene ikke kom seg til eller fra Sandessjøen.

– I dag er vi i rute, og vi kom oss ned på Sandnessjøen i morges. Trafikken flyter fint i nord, sier Kim Vanvik, som er trafikkdispatch-assistent under opplæring hos Widerøe.

Heller ikke hos Statens vegvesen meldes det i dag om større problemer med tanke på trafikken langs veiene.

– Det ser veldig bra ut. Det er ingen store problemer, sier trafikkoperatør Rainer Sundseth til NRK.

Det var storm, styrke 27 i Botnfjorden, ved Sandnessjøen i dag

VINDFULLT: Slik så det ut ved Sandnessjøen onsdag. – Det var storm, styrke 27 i Botnfjorden, skriver fotografen om bildet.

Foto: Gunnar Eivind Nilsen