NRK Meny
Normal

Et hælsikes leven

OSLO: Med kjendiser i salen satte svolværjentene i Hælsikes Kvinnfolk hovedstaden på hodet i helgen.

Helsikes Kvinnfolk
Foto: John IngeJohansen / NRK

Tre forestillinger med revyperler på ærverdige Chat Noir har tiltrukket seg folk fra nord og sør.

Nordnorsk humor på Chat Noir

- Dette har vi savna, så vi satser på å få en solid dose med morsomme replikker fra jentene sa Terje Tvorg før forestillinga.

Utflytta nordlendinger var nemlig de første som kjøpte billetter til forestillinga. Familien Tvorg forlot Svolvær for seks og et halvt år siden. På premiereforestillinga stilte de mannssterke. Hele familien var samlet for å få en porsjon nordnorsk humor.

Hælsikes Kvinnfolk
Foto: John Inge Johansen / NRK

Konkurranse for alt for Rognan

- Vi tror at Chat Noir har godt av å få besøk av en gjeng med kvinner som tør, sier Anne Helene Kristoffersen fra revygjengen.

-Etter premieren var det ei dame som spurte to av publikum om de var fra Rognankompaniet – de svarte bekreftende på det, og da brøt hun av seg ”nå har dokker jammen fått konkurranse” forteller Hege Thorgersen med et smil.

Inntjent på forhånd

Totalt har jentene et budsjett på nesten tre hundre tusen kroner – penger som er tjent inn allerede før sceneteppet gikk opp fredag kveld. Med bortimot tusen forhåndssolgte billetter trenger ikke jentene å frykte for økonomien i prosjektet.

- Kvinner som tør

Historien til Chat Noir er også historien om de som engang var mindre profilerte skuespillere i Oslo og ikke minst Bokken Lassons ønske om å etablere et spillested også for de som ikke var klassisk utdannet. Dermed har størrelser som Einar Rose, Leif Juster og ikke minst Kari Diesen trått sine sko på samme scenegulv som lofotjentene spiller på i helgen.

- Jeg føler det nesten som om Bokken sitter bak i sceneteppene og humrer med oss, sier Anne Helene Kristoffersen fra revygjengen til NRK Nordland.

Kjendiser på premieren

Premierekvelden tiltrakk seg også kjendiser som Tom Sterri og Kine Hellebust – men ingen av hovedstadsavisene har funnet forestillingen viktig nok til å gi anmeldelser. I følge aftenposten fredag, har Chat Noir blitt leid ut til flere lokale revylag i det siste – og som en følge av dette gis det kun anledning til å annonsere i lokalpressen – ikke gjennom scenens ordinære kanaler.

Årsaken til dette er at det er vanskelig å kvalitetssikre produksjonene som skal gå på Chat Noir på forhånd. Likevel har Hælsikes kvinnfolk fått gode skussmål av staben ved det som kalles norsk revys hovedscene.

I kveld er det to forestillinger til før nesten settes hjemover til jobb og hverdag.

Les vår anmeldelse: - En premiere med trøkk