Hopp til innhold

Ble suspendert fra russisk klubb – nå er han tilbake i Bodø

Før jul ble Erik Botheim solgt til russiske Krasnodar for en rekordsum. Etter krigsutbruddet ble kontrakten hans suspendert. Nå er han tilbake i Bodø.

Erik Botheim på Glimt-trening

Erik Botheim ble solgt til Krasnodar i desember. Nå er han tilbake i Bodø og på Glimt-trening.

Foto: NRK

Mandag ble det kjent at utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kan suspendere kontrakten sin og spille for en annen klubb ut inneværende sesong, opplyser FIFA.

Allerede torsdag forrige uke varslet Krasnodar at de hadde permittert flere utenlandske spillere, deriblant Erik Botheim, opplyste klubben på sine nettsider.

Og nå befinner altså 22-åringen seg i Bodø og i dag trener han på Aspmyra sammen med Glimt-laget.

NRK var til stede under dagens trening, men Botheim selv ville ikke stille til intervju.

Om han er i Bodø kun for å trene, eller om det er snakk om at han igjen skal spille for gultrøyene, har NRK foreløpig ikke fått bekreftet.

Ifølge FIFA må de suspenderte spillerne returnere til Russland innen 30. juni.

Slik kom de seg ut av Russland

Det var uklart hvordan spillerne skulle klare å komme seg ut av Russland, ettersom som luftrommet var stengt, men til Aftonbladet har svenske Viktor Claesson forklart hvordan det gikk til.

Ifølge ham ordnet klubben en buss fra Krasnodar til Sotsji, syv timer unna. I den satt de utenlandske spillerne, ledere, familier, koner og barn.

Fra Sotsji reiste de med et fly til Istanbul, før alle ordnet reise videre til sine hjemland. Ifølge Claesson tok reisen hjem til Sverige et og et halvt døgn.

Les også: Glimt-supporternes støttemarkering for Ukraina hylles verden over

Bodø/Glimt supportere viser sin støtte til Ukraina med Ukrainske flagg på Aspmyra stadion. Torsdag 24. februar 2022. Bodø/Glimt-Celtic F.C.
Bodø/Glimt supportere viser sin støtte til Ukraina med Ukrainske flagg på Aspmyra stadion. Torsdag 24. februar 2022. Bodø/Glimt-Celtic F.C.

Solgt for rekordsum

Det er i det hele tatt mange spørsmål som er uavklart når det gjelder Erik Botheims foreløpige kortvarig Russland-opphold.

Da han ble solgt i desember erfarte NRK og flere andre medier at det var snakk om en totalramme på opp mot 100 millioner kroner.

80 millioner skulle betales med én gang, mens 20 millioner var prestasjonsbestemte bonuser, ut i fra opplysninger NRK hadde.

1. mars sa daglig leder Frode Thomassen til Avisa Nordland at Krasnodar så langt hadde overholdt alle avtaler.

– Så har det jo oppstått en ny situasjon, og hvilke konsekvenser det vil få er vanskelig å vurdere. Det er uansett ikke vårt hovedfokus i denne situasjonen, sa han.

Les også: Fotballspelaren Espejord leiar an i hårtrend: – Synes håret hans er episk

Markus fra Bodø med Espejordsveis
Markus fra Bodø med Espejordsveis

Vraket i Rosenborg

Erik Botheim ble tidlig sett på et stort talent i Rosenborg. Han spilte for trønderne fram til han ble sendt på utlån til Stabæk i 2020. Der scoret han ikke et eneste mål.

Han ble frigitt fra trønderne i 2021, og signerte gratis for Bodø/Glimt før sesongen.

I 2021 scoret han 15 mål i eliteserien og hjalp klubben til sitt andre strake seriegull.

Botheim utmerket seg spesielt i Serieligaen, eller Conference League. Der scoret han tre mål og serverte to mål i kvalifiseringen.

Før han i gruppespillet scoret fire og assisterte fire.

To av målene og to av de målgivende kom i 6-1-nedsablingen av Mourinho og AS Roma på Aspmyra.

Hovedtrener Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt snakker om situasjonen i Ukraina.