NRK Meny
Normal

Trodde dette var en ubåt - nå har Forsvaret konkludert

Jeannette Heindel følte seg overbevist om at hun så en ubåt i Ballangen i dag. Nå har Forsvaret konkludert i saken. – Dette er et gammelt sjømerke, sier talsperson.

Er dette en ubåt?

Er dette en ubåt?

Foto: Alex Heindel

Da Jeannette Heindel kjørte forbi Forsahavet i Ballangen på tur sørver fra Narvik tidligere i dag, så hun det hun er sikker på er en ubåt.

– Vi stoppet bilen på E6 og tok noen bilder. Vi hadde ikke med oss noe ordentlig kamera, men på mobilbildene kan man tydelig se at dette er en ubåt, sa Heindel til NRK.

Hun følte seg sikker i sin sak.

– På bildene kan man tydelig se tårnet på den, fortalte hun.

Har ingen kandidater i området

Politiet hadde ikke hørt om saken da NRK ringte, og Ivar Moen, talsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, tok tipset alvorlig.

Han fortalte først at de ikke har noen kandidater i området. Hverken egne, norske ubåter eller allierte.

Han oppfordret melder til å ta kontakt med politiet og overlevere bilder og opplysninger til dem, noe Heindel gjorde.

Har konkludert

Like før klokken 18 ringer Moen opp, og forteller at de har konkludert i saken.

– Vi var veldig i stuss vi også, og skjønner godt at melder trodde at dette kunne være en ubåt. Men nå har vi undersøkt dette, og funnet ut at det er snakk om et gammelt seilingsmerke, sier Moen.

Han understreker at han synes det er svært positivt at kystbefolkningen melder ifra når de kommer over noe som det kan være verdt å sjekke ut nærmere.

– Melder skal ha all honnør for at hun meldte ifra om dette, vi er opptatt av å ha en god dialog. Og som sagt så skjønner vi godt at hun reagerte. Men dette er altså et gammelt sjømerke som trolig vil stå der i morgen også.

Hevder å ha sett ubåt i Dalsfjorden

En mye omtalt sak fra forrige uke, er fra Sogn og Fjordane, hvor Frank Vik fortalte at han hadde sett en ubåt i Dalsfjorden.

Onsdag i forrige uke skrev NRK Troms at en amerikansk atomubåt har spurt om tillatelse til å legge til kai i Tromsø. Slike anløp kan det bli flere av.

Laster kart, vennligst vent...