Hopp til innhold

Endelig overskudd for Bodø/Glimt

Bodø/Glims regnskap for 2009 gikk i pluss med 2,6 millioner kroner. Men klubben sliter fortsatt med gammel gjeld.

Glimt-direktør Bjørn-Tore Hansen intervjues av Bjarne Hagen

SNUDDE SKUTA: Glimt-direktør Bjørn-Tore Hansen er fornøyd med overskuddet. Her intervjues han av NRK-reporter Bjarne Hagen.

Foto: Håvard Sandaa Karlsen / Glimt.no

Etter å ha slitt økonomisk i årevis kan Glimt i dag levere et overskudd på kr. 2,6 millioner kroner for 2009. Aspmyra Stadion AS fikk et underskudd på 700 000 kroner, og det gir konsernet et samlet overskudd på kr. 1,9 millioner kroner. Dette er en forbedring på kr 11,6 mill ifra 2008.

Direktøren roser de ansatte

– Som klubb var det særdeles viktig å vise at vi har evnen til å snu den økonomiske utviklingen. Det er både gledelig og viktig at alle ansatte har bidratt i denne prosessen. Ut ifra omstendighetene er vi fornøyd med dette resultatet, sier direktør Bjørn-Tore Hansen.

Pr 31.12.2009 er arbeidskapitalen for begge selskapene negativ med 8,3 mill. Dette er en forbedring på kr. 6,7 mill ifra 2008. Pr 31.12.2009 er egenkapitalen negativ med 10,5 mill. Dette er en forbedring på fire millioner kroner ifra 2008.
I 2009 gjennomførte klubben en frivillig akkord som ga en effekt på omlag to millioner kroner. Denne er bokført direkte mot egenkapital og reflekterer ikke resultatet.

Nødvendig med sparetiltak

Bodø/Glimt-TIL på Aspmyra

GIKK I PLUSS: Litt etter litt ser det ut som om Bodø/Glimt skal få orden på økonomien igjen.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Det var beklagelig at vi måtte gjennomføre akkorden, men den var særdeles påkrevd. Vi takker alle leverandørene som har bidratt til at denne akkorden kunne gjennomføres. Selv om likviditeten er meget anstrengt er det gledelig å konstatere at vi ved årsskiftet er tilnærmet à jour overfor våre leverandører, sier Hansen.

Hovedårsaken til resultatet er at klubben har klart å redusere kostnadene med rundt 11 millioner kroner sammenlignet med 2008, samtidig som inntektene har vært nesten de samme.

Hansen sier at tallene for 2009 er gledelige, men at i fremtiden skal overskudd være regelen og ikke unntaket.

Må slite også i 2010

Klubben må i 2009 få gjennomført ekstraordinære tiltak for å stable på beina en bærekraftig økonomi over tid. Inntektene i 2010 ser ut til å bli lavere enn i fjor, og dette året blir derfor nok en utfordring for klubben.

Likevel har Hansen tro på at Glimt skal komme seg gjennom året på en god måte.

– Vi vil fortsette å jobbe hardt, og vi ønsker oss tilbake til tippeligaen så raskt som mulig. Det er mye som gjenstår, men vi har tro på at vi skal lykkes, sier Hansen.