En person siktet etter at syv ungdommer endte på sykehus

En person er siktet og en annen mistenkt, etter at syv ungdommer i Narvik ble sendt til sykehus med høy promille i forbindelse med en kostymefest i skoleregi.

Spritbeslag i Narvik

Politiet forsøker nå å kartlegge opphavet til hjemmebrenten som florerte i forbindelse av en kostymefest i Narvik. Her er førstebetjent Ulf Elstad, etterforskningsleder ved Narvik politistasjon.

Foto: Kjell Mikalsen

De to, som har status som henholdsvis siktet og mistenkt, er unge personer politiet mistenker har produsert og solgt sprit til andre ungdommer.

– Vi har avhørt en del vitner og noen av disse har nå fått status som siktet og mistenkt. Nå jobber vi med å kartlegge omfanget av saken, sier politioverbetjent Ben-Inge Eriksen i politiet i Narvik.

Det var sist uke at syv ungdommer i alderen 15-17 år ble sendt til sykehuset i Narvik etter å ha inntatt store mengder alkohol i forbindelse med det som i utgangspunktet var et alkoholfritt arrangment i skoleregi.

Forteller om ungdom som «var helt borte»

Ungdommene skal ha drukket hjemmebrent og 17 år gamle Frida Olsen som var på festen, fortalte til NRK at «det var mange som var helt borte, som besvimte og som bare satt helt i sin egen verden».

I en pressemelding fra russestyret ved Narvik Videregående skole, kommer det fram at ungdommene skal ha blitt tilbudt hjemmebrent på vorspielene.

Politiet har gjort beslag i saken og knytter noen av tilfellene til det aktuelle spritbeslaget, men ikke alle.

– Vi undersøker om det også er flere aktører som har levert sprit. Vi vil også gjøre nærmere undersøkelser av spriten, for å finne ut hvilken type hjemmebrent det er snakk om og på hvilket nivå spriten var på.

I Narvik har hendelsen naturlig nok vært et stort samtaleemne og ungdom blir sterkt frarådet å drikke alkohol de ikke kjenner opphavet til.