Én person omkom etter at minibuss velta i Sverige

Én person er bekrefta omkommet etter at en norskregistrert minibuss velta søndag morgen på E10 i Abisko i Sverige, ikke langt fra grenseovergangen ved Bjørnfjell.

Glatt i Stordalen i Kiruna

Ingen spor på ulykkesstedet i Stordalen ved Kiruna. En nordmann omkom i ulykka. Tre spanjoler ble skadd i ulykka søndag morgen. Det er svært glatt på ulykkesstedet.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

NRK skrev tidligere at det var en norsk statsborger som omkom. Politiet i Sverige bekrefter at det var en spansk statsborger.

Politiet i Sverige bekrefter at én person er død. Personen omkom på stedet og ble fraktet til Narvik. De pårørende er varslet.

Ifølge VG er personen spansk statsborger.

Politiet i Sverige opplyser klokka 15 at det er uklart hvordan ulykka skjedde. Dette skal nå utredes av politiet.

Befal Michael Saveman ved polisens regionledningssentral opplyser til NRK at norsk og svensk politi samarbeider.

– Minibussen er norskregistrert og alle personer er fraktet til Norge. Da blir det automatisk et samarbeid om identifisering.

Syv personer i bussen

Det var sju personer, seks spanske turister og en guide, i den norskregistrerte minibussen. Den kom fra Norge da ulykka skjedde.

Sjåføren er en norsk statsborger. Han er uskadd.

Seks personer ble sendt til sykehus i Narvik. Tre av dem er uskadde, sier Jørn Resvoll, kommunikasjonsrådgiver ved Universitetssykehus i Nord-Norge.

– To kvinner i 20-årene er lettere skadet og en mann i 20-årene har moderate skader. Alle seks er utenlandske statsborgere, sier Resvoll.

Den ene mannen i 20-årene har siden blitt oppjustert til alvorlig skadet, og er sendt til Universitetssykehuset i Tromsø. Situasjonen er stabil, opplyser UNN.

Svært glatt på stedet

Det skal ha vært svært glatt på stedet. Svenske redningsmannskap fikk hjelp av to norske ambulanser og et norsk redningshelikopter på ulykkesstedet, skriver den svenske avisen Expressen

Glatt i Stordalen i Kiruna

Det er svært glatt på ulykkesstedet.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Ulykka skjedde ved Stordalen i Kiruna kommune.

Minibussen skal ha havna på taket. E10 ble stengt i begge retninger som følge av ulykka. Det svenske veivesenet opplyste at det er venta at bergingsarbeidet kunne avsluttes i 9-tida, melder NTB.

Saveman opplyser at minibussen er tatt i beslag av svensk politi.

– Den skal nå gjennom tekniske undersøkelser for å finne årsaken til ulykken.

Politiet meldte om ulykka klokka 5.19 søndag morgen.