Hopp til innhold

Kvinne slengt femti meter ut av bilen i ulykke

To personer ble sendt til sykehus, den ene med alvorlige skader, etter at to biler kolliderte i Flakstad i Lofoten sent søndag kveld.

Napp

Politiet fikk melding om ulykken på E10 ved Napp rundt klokken 23 søndag kveld. En kvinne ble etter ulykken fraktet til sykehus i Bodø med helikopter.

– Et kjøretøy har kjørt i et annet bakfra. Så vidt vi vet var det en person i hver bil, men vi har ikke fått snakket med noen av dem foreløpig, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Ifølge politiet skal kvinnen ha blitt funnet om lag femti meter fra bilen sin. Hun skal ha kjørt den bakerste bilen.

– Hun ble slengt ut av bilen, men har landet mykt. Hun ble funnet cirka 50 meter fra bilen, sier Thomassen.

Alvorlig skadet

Den siste meldingen politiet fikk fra AMK sier at kvinnen er alvorlig skadet.

– Hun er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil. Hun blir overført til Tromsø i løpet av dagen for videre behandling, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset.

Mannen i 20-årene, som kjørte den fremste bilen, ble fraktet til sykehus i Gravdal, men skrev seg selv ut.

– Høy hastighet

Politiet fortsetter i dag etterforskningen etter ulykken.

– Førerkortet til begge blir beslaglagt og det vil sikres blodprøver all den tid det er så uklart hva vi står overfor. Det er en alvorlig sak og da må vi sikre det vi kan, sier Thomassen.

Politiet søkte en stund etter flere skadde i terrenget rundt ulykkesstedet, men det viste seg at det ikke hadde vært flere involverte.

– Ut fra skadene på kjøretøyene, er det åpenbart snakk om høy hastighet. Med det mener jeg en hastighet som er utover det som er lovlig i det området hvor ulykka skjedde, som altså var i en 60-sone, sier lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor mandag ettermiddag.

– Arbeidet på åstedet er avsluttet. Nå gjenstår det å gjennomføre avhør med begge sjåførene, avslutter han.