Ektepar i 60-årene omkom i E6-ulykken

Det var et ektepar i 60-årene fra Rana som omkom i frontkollisjonen på E6 i Bjørnbærvika i Rana i dag.

To omkom i trafikkulykke på E6 i Mo i Rana

To personer omkom i en kollisjon mellom en personbil og et vogntog på E6 sør for Mo i Rana torsdag, opplyser politiet.

Foto: Frank Nygård / NRK

Et ektepar i midten av 60-årene omkom i en frontkollisjon mellom en personbil og et utenlandsk vogntog på E6 sør for Mo i Rana like etter klokka 12 i dag. De to omkomne satt i personbilen.

Vogntoget var på tur nordover mens personbilen var på tur sørover da ulykken skjedde.

– Ekteparets pårørende og den utenlandske vogntogsjåføren får nå bistand fra kommunens kriseteam, opplyser operasjonsleder Fredd Leirvik ved politiet på Helgeland.

Ulykkeskommisjon på plass

Statens havarikommisjon for transport er nå på plass i Mo i Rana, og etterforskningen av den tragiske ulykken er i gang. ​Politiet vil ikke spekulere i hva som er årsaken til ulykken.

– Ulykkeskommisjonen skal undersøke begge kjøretøyene. Det vil også bli foretatt en undersøkelse på ulykkesstedet. Dette arbeidet fortsetter utover kvelden og morgendagen, opplyser Leirvik til NRK.

Flere ulykker

To personer bekreftet omkommet i ulykke i Rana

Nødetatene er på stedet og veien er sperret for vanlig trafikk. Det var et vogntog og en personbil som kolliderte. De to omkomne satt i personbilen.

Foto: Frank Nygård / NRK

Nødetatene var tidlig på stedet og veien er sperret for vanlig trafikk. Det skal ha vært svært glatt på stedet og det kom underkjølt regn på tidspunktet da kollisjonen fant sted.

Det har vært flere ulykker tidligere samme sted, opplyste innsatsleder Remi Anbakk til NRK tidligere i dag.

– En ekkel sving

Ulykken skjedde i Bjørnbærvika sør for Mo. Jørn Sture Johansen var i garasjen sin like i nærheten og arbeidet da det smalt.

– Jeg løper ut og ser at det ryker ut av personbilen, lastebilen hadde nettopp stoppet opp. Det var et alvorlig smell, sier Johansen til NRK.

Han forteller om glatt veibane, med underkjølt regn.

– Det er en meget ekkel sving, og jeg har sett mange få skrens her tidligere, sier Johansen, som øyeblikkelig fokuserte på å få stanset trafikken.

Laster kart, vennligst vent...