Eksplosjon og båtbrann i Vågan: – Tre fløyet til sykehus

En båt brenner på Brettesnes i Vågan. Flere personer skal ha fått brannskader, og tre personer behandles ved Nordlandssykehuset i Bodø.

båtbrann i Lofoten

Brannmennen arbeider med å slukke brannen i båten som er totalskadd.

Foto: Vågan brannvesen

Politiet i Midtre Hålogaland fikk tidligere i dag melding om en båtbrann på Brettesnes utenfor Svolvær. Meldingen gikk ut på at forholdene var under kontroll.

Noen timer senere klokken 11.30 har politiet fått nye meldinger som viser til en mulig ny situasjon.

– Vi har fått melding om en eksplosjon i en båt, og at seks personer er involvert. Flere skal ha fått brannskader, men mer om skadeomfanget er ennå ikke kjent, opplyser operasjonsleder Kåre Munkvold.

Klokken 13.00 opplyser politiet at tre personer skal sendes til sykehus med helikopter. To andre personer skal behandles for brannskader ved en lokal lege.

Båtbrann i Lofoten

Bilder av båten viser at den er totalskadd.

Foto: Vågan brannvesen

– Ikke livstruende skadd

Ifølge Nordlandssykehuset er det tre menn som har blitt flydd til Bodø med ambulansehelikopter. De skadde behandles for innhalasjonsskader og andregrads forbrenning. Ingen av personene er livstruende skadd.

– To får behandling for andregrads forbrenning, og den tredje personen blir behandlet for inhalasjonsskade etter å ha pustet inn røyk, opplyser kommunikasjonssjef Randi Angelsen.

Angelsen ønsker ikke å gå i detalj rundt omfanget av brannskadene, men påpeker at ingen er kritisk skadd etter båtbrannen.

Ukjent hendelsesforløp

Politiet opplyser at den første meldingen dreide seg om en 20 fots fritidsbåt. Meldingen gikk da ut på at alt var under kontroll, og at båten ble slukket av personer på stedet.

To timer senere fikk politiet en ny melding fra et vitne som skal ha observert en eksplosjon etterfulgt av en båtbrann ved samme øy. Seks personer var da involvert.

– Vi vet ikke om det er to forskjellige båter som har tatt fyr, eller om det er snakk om den samme båten, forteller Munkvold.

En redningsskøyte fraktet så ambulanse -og brannpersonell over til Brettesnes. Politiet var opprinnelig opptatt med arbeidet etter husbrannen på Leknes, men etter melding om eksplosjon og seks involverte personer sendte politiet mannskap videre til øya.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

Situasjonen foregår på Brettesnes i Vågan.