Ekspertene tror ikke på Glimt

Det blir tøft for Bodø/Glimt i år, skal vi tro ekspertene i riksmediene. – Jeg er enig, men det blir utrolig spennende å følge alle talentene, sier NRKs egen ekspert, Bjarne Brandal. Følg oppgjøret mot Sogndal her.

Eliteseriestart på Aspmyra

Bodø/Glimt var i føringen til pause, men det er fortsatt åpent hvem som går av med seieren på Aspmyra. Her er Sogndal farlig frempå.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Det er en rørende enighet når det gjelder Bodø/Glimts skjebne i årets eliteserie: Både VG, TV 2 og Nettavisen tipper gultrøyene på en 12. plass. Unntaket er Aftenposten som tipper Glimt helt nederst.

Gjennomgående mener ekspertene at laget er for ungt og urutinert, og at bærebjelkene fra fjoråret ikke er erstattet.

– De berger seg akkurat

NRK Nordlands sportskommentator, Bjarne Brandal

Bjarne Brandal tror Glimt får det tøft. Men kanskje kan ungguttene slå til?

Foto: HÃ¥kon Jacobsen / NRK / NRK

NRK Nordlands Glimt-ekspert Bjarne Brandal, er enig i at Glimt får det tøft.

– Jeg tipper at Glimt berger seg akkurat. De har selv budsjettert med en 13. plass og det synes jeg høres fornuftig ut, sier han.

– Hvorfor?

– De som løftet laget er borte. Alexander Sørloth, Badou, Pavel Londak og Vieux Sané har alle forlatt klubben. Da er spørsmålet om det har kommet til spillere av tilsvarende kvalitet, og det har det ikke gjort.

– Fantastiske unggutter

Men Brandal tror likevel det blir underholdende å følge Glimt gjennom sesongen, som sparkes i gang førstkommende søndag hjemme på Aspmyra mot Sogndal.

– Det er fantastiske unggutter på gang i Glimt. Mathias Normann er et kanontalent. Også Patrick Berg, Morten Konradsen og William Arne Hanssen har en lys fremtid.

– Problemet er at hvis alt ansvar skal legges på dem, så blir det tungt. De burde hatt flere rutinerte spillere rundt seg, konkluderer Brandal.

– Er Aasmund Bjørkan rett mann på rett plass?

– Ja, jeg mener det. Han har vært med i mange år og vet hvordan Glimt spiller. Men dette er hans første sesong som hovedtrener i eliteserien, og han har ikke fått tilstrekkelig med kvalitet å jobbe med.

Dette mener ekspertene om Glimt:

TV 2 - 12. plass: «Bodø/Glimt kan fort være involvert i nedrykksstrid i 2016, men vi tror de klarer seg også i år. Trond Olsen må levere av veteranene, Ruslan Babenko må være den midtbanesjefen han er hentet inn for å være og ungguttene på midtbanen må slå gjennom. Vi tror Bodø/Glimt får en tøff sesong, men at de til slutt holder seg og ender på 12.plass».

Nettavisen - 12. plass: «Glimt har mange spennende spillere på gang og en hjemmebane som motstanderne ikke liker å reise til. Vi tror imidlertid at med et såpass ungt og uerfarent lag vil prestasjonene variere, noe som gjør at Glimt havner på nedre halvdel av tabellen».

VG - 12. plass: «VG ser at Bodø/Glimt har en del kvaliteter som gjør at de trolig overlever også denne sesongen. Spillestilen skal utvikles under den nye treneren, Aasmund Bjørkan, og spillerne kan 4-3-3 i Bodø. Problemet kan bli spissplassen, der Alexander Sørloth i fjor og «Ibba» året før, var svært viktige for Glimt. VG er usikre på Bodø/Glimt, men over 30 kamper tror vi klubben klarer seg denne sesongen også».

Aftenposten 16. plass: Bodø/Glimt slet i vårsesongen i fjor, men fant formen og bykset oppover tabellen og inn til trygg plass midt på tabellen. Vi tror ikke Glimt klarer å gjenta det i år. 13 seriemål forsvant med Sørloth. Klarer Wiig og Azemi det samme? Trond Olsen blir viktig. Troppen er ung og tynn, og for mye ansvar hviler på få skuldrer. Aasmund Bjørkan & co. må ha flyt og marginer med hele sesongen om ikke dette ender med nedrykk.

Laster innhold, vennligst vent..