Eksklusivt: Se Ola Bremnes sin første musikkvideo noensinne

I en alder av 61 år har Ola Bremnes laget sin første musikkvideo.

musikkvideo til Ola Bremnes' låt Molo

Han har 35 års erfaring som artist, men har aldri laget noen musikkvideo. Før nå. Siste helga i februar inviterte visesangeren med seg 130 andværinger på Bleiksstranda i Vesterålen. Målet var å danne en menneskelig molo til bruk i musikkvideo til sangen «Molo». Nå er resultatet klart.

– Jeg har riktig nok laget en nydelig kunstfilm med scenekunstner Katrine Strøm basert på låten «Rødbrune Seil» tidligere. Men «Molo» er min første musikkvideo. Og jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Ola Bremnes.

Bak musikkvideoen til tittelkuttet fra Bremnes sin nyeste CD, «Molo», står Trond Lillealtern (manus og regi) og filmfotograf Dag I Indrebø, to ringrever i norsk TV-produksjon. Lillealtern sto bak NRK-programmene om Ola, Kari og Lars Bremnes. 3xBremnes (1999) og 3xBremnes mot Golfstrømmen (2002).

Bleiksstranda
Foto: Bjorn-Erik Thorud

Det ble også sendt en reportasje på Norge Rundt om innspillingen på Bleikstranda. Da trosset andværinger i alle aldre snø og kulde for å delta i innspillingen.

På tross av at han er født i Lofoten og bor i Kvæfjord, var ikke Bremnes i tvil om at opptakene skulle skje på Bleik i Andøy kommune.

– Bleik er et mitt favorittsted. Både naturen og folket her er enestående, sier han.

I ei gammel skolestue skaper Ola Bremnes musikk og lyrikk som når et stort publikum. Men det gikk på livet løs før den virkelig store dikterånden kom over han. 
Nå skal han ønske midnattssola velkommen tilbake til hjembygda. Og vi skal få høre han fortelle om rampestreker fra barndommen.