NRK Meny
Normal

E6 var stengt i åtte timer

Bergingsbilene slet lenge med å rikke den 60 tonn tunge mobilkrana som kjørte av veien på E6 ved Skamdalen i Rana, som var stengt i åtte timer.

Jobber med å berge kran

Det har vært store køer på E6 i Skamdalen i dag. Uhellet skjedde idet mobilkrana kom med hjulene utenfor veiskulderen.

Foto: Falck Mo i Rana

Oppdatert 18.30: E6 er nå åpen for trafikk etter bilberging ved Skamdal sør for Mo i Rana. Forsinkelse må påregnes, dette inntil kø har løst seg opp. Tidligere i dag kjørte en mobilkran utfor veien, og E6 har vært stengt i 8,5 timer.

Fra bilberger på stedet får NRK opplyst om et krevende arbeid, etter at en mobilkran veltet ved Skamdalen i Rana klokken 10 mandag formiddag.

To bergingsbiler har sammen prøvd å få den 60 tonn tunge mobilkrana opp på veien igjen, men uten å ha klart å rikke den. Nå venter bilbergingsmannskapene på hjelp fra en større kran fra Mo i Rana.

– Personbiler slipper forbi via en liten omkjøringsvei. Litt kø må man påregne, men akkurat nå kommer trafikken seg forbi på stedet. E6 har vært stengt siden klokken 10 i dag, og det er enda uvisst når veien åpner, får NRK opplyst fra Veitrafikksentralen i Mosjøen.

Tre kilometer lang kø

Operasjonsleder Fred Leirvik ved politiet på Helgeland forteller at det ikke er skade på folk.

– Tidligere i dag ble det meldt om cirka tre kilometer lang kø. Det siste jeg har hørt er at de slipper trafikken igjennom. Det er lysregulert på stedet.

Han forteller at veien er smal der mobilkrana skled ut.

– Veien er bare tre meter bred. Det har gjort arbeidet med å få opp kjøretøyet, vanskelig. Nå venter man på en ny kranbil som skal kunne håndtere opp mot 200 tonn, så da blir det forhåpentligvis å løse seg.

Ligger nært jernbanen

Ifølge Rana Blad ankom den store krana stedet like før klokken 14.30. Nå venter man på at toget skal passere forbi ulykkesstedet. Deretter har man en time på seg til neste tog kommer.

Veien blir helt stengt i denne perioden.

– Vi må ta hensyn til togtrafikken, siden krana ligger ganske nært jernbanen, forteller bilberger på stedet.

Man fryktet at kjøretøyet skulle tippe ned mot jernbanen, men bilberger har enn så lenge klart å sikre krana med vaiere, ifølge lokalavisa.

Saken oppdateres.