E6 åpnet igjen etter at lastebil med sprengstoff kjørte av veien, politiet har kontroll på lasten

En lastebil med sprengstoff har kjørt av veien på Krokstrand på Helgeland. Politiet har sikret det farlige lasten og har åpnet E6 i begge retninger for trafikk.

e6krok

E6 er stengt som følge av uhellet. Vegtrafikksentralen er usikre på når vegen åpner igjen og melder om en god del kø i sørgående retning.

Foto: Rolf Larssen / NRK

Like før klokken 17:00 søndag ettermiddag fikk politiet i Nordland melding om en lastebil lastet med sprengstoff som har kjørt av veien ved E6 på Krokstrand på Helgeland.

Politiet sier at godset ligger trygt slik det ser ut nå, men at de tar sine forholdsregler etter som det er snakk om sprengstoff.

– Godset kan være farlig, det er tross alt sprengstoff det er snakk om. Det var sprengstoff ombord i lastebilen som ligger ved siden av bilen nå, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt.

Klokken 20:40 melder politiet at lasten er sikret og at E6 er åpnet for trafikk i begge retninger.

Laster kart, vennligst vent...

E6 er stengt sør for Saltfjellet i forbindelse med utforkjøringen.

– Normalt ikke farlig

I utgangspunktet utgjør ikke dette noe fare, ifølge politiet. Brannvesenet skal nå ta en vurdering av hvordan dette skal fjernes på sikkert vis.

Bergsprengningsleder Hans Johnny Høgås i HJH Fjell og Anleggsentreprenør sier det normalt ikke utgjør noe fare når sprengstoff faller ut i forbindelse med transport.

– Dersom det er snakk om brann kan det være en risiko, men det skal mye til. De må jo være forsiktige og sperre av, men normalt skal det ikke være noe fare når det ikke er flammer til stede, sier han til NRK.

Stenger E6 i to timer for bergingsarbeid

Like før klokken 19:00 melder politiet at de har gjort en vurdering i samråd med brannvesenet om å åpne for trafikk i en halv time, men nå ventes ikke veien åpnet før tidligst 21:30

Laster Twitter-innhold

– Nå skal vi først berge ut innholdet i lastebilen. I forbindelse med det venter vi på et egnet kjøretøy for å frakte sprengstoffet videre, sier operasjonslederen.

Politiet har estimert at det vil ta om lag to timer å berge ut sprengstoffet fra lastebilen.

– Vi håper vi kan holde den tiden, men det kommer an på hvor greit det arbeidet går, sier Eriksen.

Stengte av E6 i begge retninger

– Vi har besluttet å stenge av E6 både sørgående og nordgående. Det har ikke gått av noe sprengstoff og sjåføren kom seg uskadd ut og meldte selv fra til politiet.

Politiet vet ikke hvor lenge E6 vil være stengt, men har valgt å stenge veien for å gi rom til fagetatene.

–Det gir selvfølgelig noen ulemper, men vi trenger en buffer for å la fagetatene jobbe og holde publikum unna, sier operasjonslederen.