Dyrevernere: – Hun fornærmet Obama

Dyrevernere mener Helga Pedersen fornærmet pelsmotstander Michelle Obama med å ankomme Nobelbanketten i selskinnskofte.

Helga Pedersen og mannen Erik Brenli

SELSKINSSKOFTE: Aps parlamentariske leder Helga Pedersen og mannen Erik Brenli var kledd i samiske kofter under banketten.

Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Aps parlamentariske leder Helga Pedersen og mannen Erik Brenli var kledd i samiske kofter under banketten. Nå vekker den rødfargede selskinnskofta som den tidligere fiskeriministeren hadde på seg forargelse hos dyrvernerne.

– Pinlig for Norge

Helga Pedersen og mannen Erik Brenli

Slik ser antrekket til Helga Pedersen ut.

Foto: Sara Johannessen / Scanpix

– Michelle Obama har bekreftet i et brev til amerikanske dyrerettighetsorganisasjoner at hun tar avstand fra pels. Dessverre presterte Helga Pedersen å møte en fremstående pelsmotstander som Michelle Obama ikledd en samisk kofte av selskinn. Dette opplever vi som direkte pinlig for Norge, sier PelsUT-koordinator Elisabeth Frammer.

Førstedame uten pels

Frammer er sikker på at Michelle Obama ikke hadde med seg pels i bagasjen under sitt Norges-besøk.

– Michelle Obamas faste designer Jason Wu, har også tatt et tydelig etisk standpunkt mot pels og benytter det ikke lenger i sine kreasjoner, sier Frammer.

Presidenten hundevenn

Ifølge NOAH har Barack Obama støttet kampanjer mot masseproduksjon av hunder i såkalte ”puppy mills”, og har bidratt aktivt til flere dyrevernreformer.

– Michelle Obama understreker med sitt standpunkt at pels er et plagg som ikke lenger er gangbart for etisk bevisste moderne mennesker - pels betyr ikke lenger status, det betyr rett og slett dyremishandling. Vi hadde håpet at menneskene som omgås presidentparet var oppmerksomme på Michelle Obamas holdninger til pels og ikke satte seg selv og omgivelsene i forlegenhet ved å bære pels i hennes nærhet, sier Elisabeth Frammer.

Hva mener du? Diskuter saken her!