Drone stanset all trafikk på Bodø lufthavn: – Dette er alvorlig og fullstendig uakseptabelt

Like før klokken 15 besluttet flytårnet i Bodø å stenge luftrommet i og rundt Bodø etter at det ble observert en drone over terminalbygget.

Bodø lufthavn

All flytrafikk ved Bodø lufthavn er stanset på grunn av at en drone ble observert over terminalbygningen.

Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK

Siste: Avinor opplyser nå at luftrommet over flyplassen er gjenåpnet etter å ha vært stengt i omtrent 40 minutter. 6-7 flyvninger er berørt av hendelsen.

Kommunikasjonsdirektør Håvard Vikheim i Luftfartstilsynet sier de ser alvorlig på hendelsen i ettermiddag.

– Dette er alvorlig og fullstendig uakseptabelt. Uvettig dronebruk ved flyplasser kan få store konsekvenser, og alle som bruker drone må sette seg inn i det gjeldende regelverket som man blant annet kan finne på Luftfartstilsynets nettsider.

– Regelen for dronebruk og lufthavner er at man ikke kan fly drone nærmere enn fem km fra lufthavnen, uten å ha fått tillatelse fra tårnet.

Laster Twitter-innhold

– Vi må ha kontroll på eventuelle fremmedlegemer i luftrommet på grunn av flysikkerheten, sa lufthavnsjef Truls Troelf Sandreid til NRK.

Det var like før klokken 15 avgjørelsen ble tatt om å stenge trafikken.

– Vi fikk melding 14:54 om at tårnet hadde sett ei drone like over terminalbygget på flyplassen, bekrefter operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen og er på flyplassen.

– All den tid grensen for ferdsel med droner er 5 kilometer i luftlinje og all flytrafikken stanses, er dette ganske alvorlig, sier han.

Dronen ble sist observert flyvende nordover bort fra flyplassen. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har sett dronepiloter eller droner i området.

Tips politiet på 02800.

Laster kart, vennligst vent...