Drapssiktet vil ikke snakke

62-åringen som er siktet etter politidrapet i Rana forrige uke, vil ikke la seg avhøre av politiet.

Kriminalsjef Arne hammer, Salten politidistrikt

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Siktede har enda ikke forklart seg for politiet om hva som skjedde da han onsdag i forrige uke knivstakk og drepte politimannen Olav Kildal.

Siktede er taus

– Siktede har stående tilbud om avhør, men han har så langt ikke sagt noe til oss, sier kriminalsjef Arne Hammer til NRK.

Siden politiet ikke har fått mannens forklaring, ønsker de heller ikke å gå ut med detaljer fra den foreløpige obduksjonsrapporten som kom i dag. Det eneste som er kjent er at Olav Kildal døde momentant av knivstikkene han ble påført.

– Vi velger å ikke si mer fordi vi ønsker at han forklarer seg utelukkende ut fra sin egen oppfatning om hva som skjedde.

Overført til sykehus

62-åringen er nå overført fra Bodø fengsel til psykiatrisk avdeling på Nordlandssykehuset.

– Dette er gjort etter vurdering fra fengselslegen, og vi håper at siktede etter en periode der vil la seg avhøre, sier Hammer.

Retten skal nå ta stilling til hvor den juridisielle observasjonen av siktede skal skje. Det er altså ikke fastsatt at dette skal skje i Bodø.

Mye arbeid gjenstår

Politiet vil nå fortsette sin etterforskning av saken.

– Vi skal foreta noen flere avhør, blant annet i Mo i Rana, samt at vi skal gå gjennom lydloggene fra AMK og operasjonssentralen. Foreløpig har vi bare fått hørt litt på disse, og har ikke fått systematisert informasjonen. I tillegg gjenstår endel kriminaltekniske undersøkelser før vi får kartlagt hendelsesforløpet, avslutter kriminalsjef Arne Hammer.