Drapssiktet må sitte 12 nye uker i varetekt

Den 23-årige mannen som er siktet for å ha drept en 21-åring med 17 knivstikk på Skjombrua 1. november i fjor blir sittende i varetekt fram til 15. mai.

Politiet har bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermi

En 21 år gammel mann fra Østlandet ble drept under en biltur fra Ballangen til Narvik i november i fjor.

Foto: FRITZ HANSEN / FREMOVER / NTB SCANPIX

Politiet har i dag fått fullt medhold om 12 nye uker i fengsel for den siktede for forsettlig drap og grov kroppsskade ved Skjombrua i november i fjor. En 20 år gammel mann fra Jessheim døde og en 21-åring fra Harstad ble alvorlig skadet.

Mannen har sittet i varetekt i Bodø fengsel siden han selv meldte seg for politiet under et døgn etter hendelsen.

Den 23 år gamle mannen er siktet for å ha knivstukket to menn i en bil, den ene mannen døde av skadene han fikk. Nå blir han sittende i varetekt fram til 15. mai.

Politiadvokat Torgeir Kvitvik, Midtre Hålogaland politidistrikt

Politiadvokat Torgeir Kvitvik fikk medhold i fortsatt varetekt av 23-åringen i dag.

Foto: NRK

– Vi håper etterforskningen skal være klar til den tid. Hovedforhandlingene vil sannsynligvis holdes i oktober, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til NRK i Nordland politidistrikt.

Ifølge Kvitvik har 23-åringen bekrefter at han ønskes holdt i varetekt fram til hovedforhandlingene til høsten. Deretter vil rettssaken bli berammet.

– Dette gir oss god tid til å fullføre etterforskningen, som går sin gang. Vi har ventet på noen prøver, som nå er på plass, sier Kvitvik videre.

Påført 17 knivstikk

23-åringen har hevdet at han knivstakk i selvforsvar da den 21 år gamle ingeniørstudenten Martin Bjørge Liebraaten døde 1. november. Obduksjonsrapporten viste at 21-åringen ble drept med 17 knivstikk bakfra.

Det stemmer overens med politiets teori om at den drapssiktede 23-åringen satt i baksetet, mens den avdøde 21-åringen satt i førersetet.

23-åringen har forklart at han hentet Liebraaten og 20-åringen fra Harstad i Ballangen før de kjørte sammen mot Narvik. Bilen trillet i lav fart inn i en fjellvegg.

Oppsto en krangel

Ifølge sin tidligere forsvarer Egil Malm har siktede forklart at det oppsto en krangel i bilen etter at han ble krevd for penger han ikke kunne gjøre opp for. Han hevder videre knivstikkingen skjedde i affekt.

Mannen er siktet for kroppsskade med døden til følge mot Liebraaten og kroppsskade mot mannen som overlevde. Under fengslingsmøtet 2. november erkjente han straffskyld for begge forhold.

Sperrebånd ved Skjombrua etter knivstikkingen

Mannen som er siktet for drapet på 21-åringen, sier han følte seg truet under bilturen og at han handlet i nødverge.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK