Drapsiktet er fortsatt ikke avhørt

Den 62 år gamle mannen som er siktet for drapet på politimannen Olav Kildal i Mo i Rana, er fortsatt ikke avhørt.

Olav Kildal døde i tjeneste i Mo i Rana

DØDE I TJENESTE: Politioverbetjent Olav Kildal døde i tjeneste. Mannen som er siktet for å ha knivstukket Kildal har helsetilstanden til mannen gjort at det ikke har vært mulig å avhøre ham.

Foto: Scanpix/Rana Blad

Den siktede mannen har de siste ukene vært til psykiatrisk observasjon ved Brøset kompetansesenter i Trondheim. Ifølge politiet har helsetilstand til mannen foreløpig ikke gjort det mulig å avhøre ham.

– Han er fortsatt ikke avhørt og det er ei vurdering som vi har gjort, og som har vært løpende i forhold til hans helsetilstand, så foreløpog er det ikke gjennomført noen avhør av ut av ham, sier politiinspektør Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt.

Siktet for å knivstukket politimann

Mannen er siktet for å ha knivstukket politimannen Olav Kildal fra Mo i Rana den 21. april i år. Kildal og en kvinnelig politistudent kom til huset der den mannen bodde, for å kjøre ham til psykiatrisk sykehus.

Obduksjonsrapporten viste at politioverbetjent Olav Kildal døde momentant som følge av knivstikkene han fikk.

Varetektsfengsling er forlenget

Opprinnelig skulle den siktede være i Trondheim til psykiatrisk observasjon ved Brøset kompetansesenter fram til 26. mai, men de sakkyndige har bedt om en forlengelse av institusjonsobservasjon fram til 9. juni.

– Han er varetektsfengsla, og fengslinga er jo også forlenget. Utgangspunktet er at han skal tilbake hit til Salten, også blir det jo ei vurdering om han skal i varetekt i fengsel, eller om vi må finne et annet opplegg for ham, sier Kløklstad.

Snart ferdig med etterforskninga

– Det er selvfølgelig et ønske fra vår side at han skal avhøres og det er jo også en rett han har til å la seg avhøre for å gi sin versjon. Så det får vi se når den tid kommer om det blir aktuelt, men der er på ingen måte en propp i systemet eller noe som sinker saken på noe vis, sier Kløkstad.

Ifølge politiinspektøren er de nå snart ferdige med etterforskninga av drapet.

– Etterforskninga går som planlagt, og vi nærmer oss en sluttfase i den nå, avslutter Kløkstad.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.