NRK Meny
Normal

Drapsiktet er fortsatt ikke avhørt

Den 62 år gamle mannen som er siktet for drapet på politimannen Olav Kildal i Mo i Rana, er fortsatt ikke avhørt.

Olav Kildal døde i tjeneste i Mo i Rana

DØDE I TJENESTE: Politioverbetjent Olav Kildal døde i tjeneste. Mannen som er siktet for å ha knivstukket Kildal har helsetilstanden til mannen gjort at det ikke har vært mulig å avhøre ham.

Foto: Scanpix/Rana Blad

Den siktede mannen har de siste ukene vært til psykiatrisk observasjon ved Brøset kompetansesenter i Trondheim. Ifølge politiet har helsetilstand til mannen foreløpig ikke gjort det mulig å avhøre ham.

– Han er fortsatt ikke avhørt og det er ei vurdering som vi har gjort, og som har vært løpende i forhold til hans helsetilstand, så foreløpog er det ikke gjennomført noen avhør av ut av ham, sier politiinspektør Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt.

Siktet for å knivstukket politimann

Mannen er siktet for å ha knivstukket politimannen Olav Kildal fra Mo i Rana den 21. april i år. Kildal og en kvinnelig politistudent kom til huset der den mannen bodde, for å kjøre ham til psykiatrisk sykehus.

Obduksjonsrapporten viste at politioverbetjent Olav Kildal døde momentant som følge av knivstikkene han fikk.

Varetektsfengsling er forlenget

Opprinnelig skulle den siktede være i Trondheim til psykiatrisk observasjon ved Brøset kompetansesenter fram til 26. mai, men de sakkyndige har bedt om en forlengelse av institusjonsobservasjon fram til 9. juni.

– Han er varetektsfengsla, og fengslinga er jo også forlenget. Utgangspunktet er at han skal tilbake hit til Salten, også blir det jo ei vurdering om han skal i varetekt i fengsel, eller om vi må finne et annet opplegg for ham, sier Kløklstad.

Snart ferdig med etterforskninga

– Det er selvfølgelig et ønske fra vår side at han skal avhøres og det er jo også en rett han har til å la seg avhøre for å gi sin versjon. Så det får vi se når den tid kommer om det blir aktuelt, men der er på ingen måte en propp i systemet eller noe som sinker saken på noe vis, sier Kløkstad.

Ifølge politiinspektøren er de nå snart ferdige med etterforskninga av drapet.

– Etterforskninga går som planlagt, og vi nærmer oss en sluttfase i den nå, avslutter Kløkstad.