Drakk en liter vodka og krasjet fiskeskøyte i kaia

En 23-årig mann er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 24 dager etter at han krasjet ei fiskeskøyte med en liter vodka innabords.

Myre havn i Øksnes

En 23-årig mann er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel i 24 dager etter at han krasjet ei fiskeskøyte i ei kai på Myre. Illustrasjonsfoto

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Mannen var tiltalt for brudd på småbåtloven etter at han i juni i fjor krasjet ei fiskeskøyte inn i kaia på Myre i Øksnes. Både båt og kaianlegget ble påført store skader.

Blodprøven som ble tatt av mannen halvannen time etter båtturen viste en alkoholmengde i blodet på 2,36 i promille.

Drakk en liter vodka

Mannen var ikke til stede under rettssaken i vesterålen tingrett, men i politiavhør like etter båtturen opplyste 23-åringen at han hadde drukket en liter vodka.

– Han hadde vært så påvirket av alkohol at han ikke husket hendelsen. Men han husket at han hadde oppsøkt enn kompis som var mannskap på fiskeskøyta, som lå fortøyd i havna på Myre, heter det i dommen.

Knuste rute

Kompisen lå og sov om bord, og registrerte ikke at han fikk besøk. Da hadde 23-åringen knust ei rute i styrehuset, startet motoren og kjørt en runde med fartøyet på Myre havn.

Det gikk ikke så bra. Under ferden krasjet han mot et kaianlegg, og fiskeskøyta fikk skader både foran og på styrbord side.

Kompisen våknet av sammenstøtet, tatt kontroll over fartøyet og ført det tilbake til flytebrygga.

Slipper erstatning

Senere samme ettermiddag ble 23-åringen pågrepet av politiet og satt i varetekt.

Nå er mannen dømt til 24 dager i fengsel. I tillegg må han betale saksomkostninger på 3000 kroner. Han slipper å betale kravet om erstatning for skadene påført kaianlegget.