Drag varmest i hele Norge

Nord-Norges varmerekord på 34,3 grader ble i dag nesten slått av Drag, som ble landsdelens varmeste sted.

stup

Kameratene André Eriksen, Jan-Erik Pedersen og Stian Sandvik var ikke redd for å teste badetempen i Bodø. Onsdag ble det satt varmerekord.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

I Bodø har i dag temperaturen blitt målt til 30,4 grader, det er ny rekord. I går slo Mo i Rana sin rekord da det ble målt 32,6 grader.

Det har vært godt over 20 grader i hele Nord-Norge i dag. Flere byer prøver å slå varmerekorden i Nord-Norge som er på 34,3 grader.

I Bodø kunne man klokken 12.19 feire at varmerekorden for byen var slått. Da termometeret viste 29,2 grader, og slo den fire år gamle rekorden som var på 29,1 grader.

– Det er veldig varm luft over Nordland nå. 29,2 er en tiendedel over den gamle rekorden fra 2014, forteller vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Jon Austrheim, til NRK.

Meteorologisk institutt forteller onsdag kveld til NRK at det var Drag som var varmest i Nordland med 33,7 grader.

badestrnd

Både store og små fant veien til bystranda i Bodø, Breivika onsdag.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

I går ble det også målt varmerekord i Mo i Rana, da termometeret viste 32,6 grader.

– Varmerekorden til Nordland er på 33,8, det er litt tidlig å si om den blir slått, men det kan absolutt skje, forteller Austrheim.

Drag i Tysfjord kommune slo nesten den gamle rekorden med 33,7 grader.

Eirik Mikal Samuelsen som jobber som forsker og statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø skrev på sin Facebook-side at det kan bli ny varmerekord i Nord-Norge onsdag.

– Varmetoppen kommer onsdag, og siden det kommer noe mer fralandsvind enkelte steder blir det nok nye varmerekorder. Kan absolutt Nord-Norges maks på 34,3 grader ryke noen steder, skriver Samuelsen.

Laster Twitter-innhold

Tropenetter til fjells i Nordland

Natt til onsdag ble det registrert tropenatt på syv målestasjoner i landet, hvorav fire er fjellstasjoner. Alle de fire fjellstasjonene ligger i Nordland, skrev NTB tidligere i dag.

Skihytta i Glomfjord, Våtvikfjellet på Sandhornøya i Gildeskål, Tverrfjellet i Glomfjord og Fagernesfjellet i Narvik, var fjellstasjonene som hadde tropenatt.

De tre andre stedene som kunne notere tropenatt var de to fyrene Strømtangen og Færder i Ytre Oslofjord, samt lavlandet i Glomfjord i Nordland.

– Det er uvanlig med tropenetter på fjellstasjoner, men Helgeland har opplevd tropenetter en del ganger før, det er ikke så uvanlig der, forteller meteorolog Jon Austrheim.

Tropenatt betyr at det ikke ble registrert noen temperaturer under 20 grader.

– Kan vi forvente noen flere tropenetter fremover?

– Det ser ut til at det var varmest natt til onsdag, og det ser ikke ut til at det blir noen flere tropenetter fremover.

Laster Twitter-innhold